Utombordsskidor

Att vara kort i rocken underlättar inte direkt när man ska tjava ut på isen  i djupsursnö med en botten bestående av 15 cm ovarnevatten. Kunde man kanske uppfinna ett par utombordsskidor så man raskt kunde brassa iväg över sjön? Tanken är inte dum. Dessvärre skulle man väl förlora en del av den fysiska träning det innebär att behöva lyfta benen hööögt, släpa på en isborr OCH på den tunga fiskpåsen:) Middagen är räddad. Som vanligt. Den här sjön kommer man nästan aldrig tomhänt hem ifrån. Storvännen är ute på premiärskotertur efter revbenshaveriet och kör upp ett spår åt mig som förhoppningsvis fryser till inatt. Imorgon ska jag prova att fara ut direkt på morgonen och fiska. Isen är 60 cm tjock så man kan känna sig fullkomligt trygg även om det känns lite läskigt med vatten på isen. Snöns tyngd skapar fenomenet ovarnevatten.

Etiketter: , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Kina Levin

  Nån håller på att vara lite bortskämd, tror jag:O)
  Nä, skämt åsido, ni är ena lyckans ostar!
  *trummar med fingrarna och väntar otåligt på att myskorna ska anlända, för vidare transport till er!*
  /Kin@

 2. Gunnel Forsberg

  Svar till Kina Levin (2011-01-24 15:09)
  Ja, bor man i godisaffären (fiskehimlen) så måste man ju passa på att förse sig:) Fick dagens firrar på en av era myskor, en gulorange liten knopp:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.