Fjälls angels

Det har tjocknat på och ingen människa med självbevarelsedriften intakt beger sig ut med snöskoter i detta yrväder. Jag tog i förmiddags en kort skotertur ut till grundet och doppade kroken en stund, men var oförberedd på de vassa nålstick till snökorn som blåste in i ögonen. Jag tappade nästan andan i motvinden och återvände snabbt hem till hemmets varma och ljuva härd. Jag får nog frångå  mina tes att det går alldeles utmärkt med gammskoteroverallen och toppiluvan och istället  motsträvigt ikläda mig en del nymodigheter som hjälm och/eller skoterglasögon även om det bjuder mig emot att falla för modetrenderna och märkeshysterin i vinterlandet som verkar ganska utbredd.

Jag minns med varm nostalgi pappas hemsnickrade skoterkälke med säten av plywood och våra omoderna utstyrslar. Det gick alldeles utmärkt även om det skumpade en del på våra irrfärder till närbelägna fiskemetropoler som Hällbäreträsket, Björkfallet och Sultnabbartjänn. Vid något tillfälle tappade pappa min syster E och saknade henne inte förrän hemkomst. Jag minns dessa utflykter med värme och stolthet. Min uppfinningsrika pappa som så gärna ville dela med sig till oss av sina fiskeställen och utflyktsmål.

På förmiddagen var det ganska bra ruljans här, men nu är vägen över gränsen stängd och enbart kolonnkörning gäller. Nästa tur går vid 18-tiden. Det är skönt att vara hemma.

Etiketter: , , , , ,

8 kommentarer

 1. Bertil K

  Hur var det hon sa Åsa Boden aldrig dåligt väder, bara fel utrustning eller något sådant. Skitfiske och skitväder hör väl ihop så du fick mycke fisk eller hur.

 2. Gunnel Forsberg

  Svar till Bertil K (2011-01-29 19:57)
  Sorry. Åsa Boden hade fel, det var fel på allt idag. Ingen fisk, men trösten är att de bara hinner växa sig starkare till nästa fisketur

 3. Ingemar Wahlström

  Det här är verkligen utanför ämnet, men jag minns när MC-klubben Fjälls Ängels från Klimpfjäll gjorde entre i Vilhelmina nån gång på 80-talet. Det var spektakulärt, med presidenten i täten med en jättestor ”Fjälls Ängels”-fana fladdrande i vinden. Tänk att det fanns underlag för en hojklubb i Klimpfjäll!

 4. Gunnel Forsberg

  Svar till Ingemar Wahlström (2011-01-31 06:58)
  Ja, jag har hört talas om den faktiskt:) Har också hört att det inte var populärt i andra ängel-kretsar. Du vet dom där som rimmar på Fjälls…

 5. Ingemar Wahlström

  Jag kan inte låta bli att berätta att jag festat i omedelbar närhet av det som sedan skulle bli Hells Angels men då hette Dirty Dräggels, tror jag. Vi hamnade på en jättekul möhippa på centralen i Malmö, och där var de, inklusive president. Kändes lätt olustigt, de hade en air av obraighet runt sig…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.