Abstinensen

                                                     Bild lånad från Google

LCHF-ar ju för fullt här igen och försöker byta bort små knapriga goda och snabba kolhydrater mot proteinstinna saker och fett. Kroppen vrenskas och försöker sig på små kuppartade utfall mot brödskalkar och annat smaskens som ligger inom synfältet.

R är inte 100 % lojal denna gång, eftersom hans kalaskula nu är ett minne blott och skinnet börjar vara i största laget. Han laddar med mellanmålsmackor medans jag håglöst  gnager på ett par mandlar och en ostskiva.

I butikshyllan står de förväntansfulla sockergnistrande små gelehjärtan som ju pryder tillvaron med sin söta glans i dessa februaridagar och bara ropar: Ät oss, sug på oss, känn huru söta vi smälter mot gommen! Men icke sa Nicke!! Jag har just tinat det allra sötaste lilla rökta renhjärta som skådats i modern tid och tänker ta fram vasskniven och karva i mig tills sötsuget försvinner. Men nu ska banne mig fläsksvålen väck! Vågen har kvidit länge nog.

Etiketter: , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Kina Levin

  Asch, Gunnel; svenska avundsjukan är den värsta och vanligaste sjukan som finns…
  Borsta bort obehaget från axlarna -*borst,borst* – såd’r, nu är det gjort…
  Bry dej inte, du skriver så bra, så hänförande, så bländande och bindande – enkklare förklaring finns inte!

  kramiz bästaste Gunnel!

 2. Gunn Johansson

  Hej GunnelLäser alltid din blogg och tycker den är toppen
  Eftersom jag också börjat med LCHF metoden vill jag tipsa om en toppenbok jag köpt Ferry Food av Björn Ferry Den är toppen Goda lättlagade rätter.Jag lovar att du ej behöver gå och vara sugen.
  Kram Gunnsan

 3. Gunnel Forsberg

  Svar till Kina Levin (2011-02-08 21:03)
  :)) Man blir glad av att läsa det du skriver Kina:) Tack och kram från mig till dig! Nu är det färdigborstat! Jag har fått en tjädertupp och en orrtupp och en sjö full av fisk. Dessutom har jag en spänstig gammstut här och en massa fina vänner och människor som tillför positiv känsla. Jag är rik och ägnar inte detta blaskiga mellanspel någon närmare tanke. Kram!

 4. Gunnel Forsberg

  Svar till Gunn Johansson (2011-02-08 21:34)
  Hej Gunnsan! Jag måste nog skaffa den boken. Jag har hört fler som säjer att den är bra! Har du hittat något favoritrecept så dela gärna med dig. Tack för uppmuntran! Kram! Bor du kvar i Täfteå förresten? Jag tänkte på dig ikväll när tv-programmet från Täfteå sändes:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.