Anonyma kommentarer

Jag har varit väldigt förskonad från anonyma kommentarer och är tacksam för det, men igår kom en sarkastisk rackare som jag inte uppfattade ironin i förrän jag idag läste den för andra gången.

Det var en indirekt anklagelse att jag skulle "fuska" mig till mina höga läsarsiffror här i Vk-bloggen – vilket är fullständigt befängt. Jag tror inte ens att det är möjligt. Jag skriver som jag alltid har gjort och att folk vill läsa är helt deras eget val. Jag ska inte sticka under stolen med att jag är väldigt glad och stolt att jag har så många trogna och återkommande läsare, men jag blir ledsen över att bli misstänkliggjord på detta simpla sätt.

Att personen ifråga dessutom gjort sig omaket att skapa en särskild mailadress bara för att kunna skapa den anonyma kommentaren här är tragiskt. Att människor kan vara så uppfyllda av missunsamhet är häpnadsväckande. Tänk – den stunden hade han/hon kunnat ägna åt något uppbyggande för egen del, eller för  att själv skriva ett riktigt bra och läsvärt blogginlägg.

Rent mjöl i påsen är min grej. Jag skriver – ni läser – frivilligt. Varje gång någon skriver en kommentar och vill kommunicera med mig så blir jag så himla glad. Det är där jag får bränslet till att fortsätta. Svårare än så är det inte. Det är så himla kul och inspirerande att så många orkar trycka på den lilla tummen – gilla-symbolen som finns ovanför varje inlägg. Håller du med mig om att anonyma sura kommentarer borde åka raka vägen till soptunnan så tryck på gilla-tummen när du läst detta!

Önskar er alla en generös och positiv dag!

Etiketter: , , , , , , ,

28 kommentarer

 1. Bertil K

  Hej Gunnel. Måste bara kommentera ”undrande”, det är ju oftast så att av sig själv känner man andra. Avunden är en vanlig och svår sjukdom. Som jag känner dig är du alldeles för GOD för sådant som ”undrande” vill påskina. Var så säker, vi är många med dig, vi gillar vad du skriver och vi vill få läsa det. Lev väl!

 2. Fru Karlsson

  Rätt lustigt (eller inte) men sånt här har jag läst om på andra bloggar, det vill säga att de som har många läsare blir misstänkliggjorda som fuskare. Tror att det är ofrånkomligt att det blir så, många är avundsjuka och ogina mot andra. Fattar heller inte hur det skulle gå till att fuska här? Är man bra på att hitta ”rätt etikett” eller skriver på ett sådant sätt som stimulerar/intresserar andra, så är man väl bara att gratulera, tycker jag.
  Tror också att det är viktigt att besvara eventuella kommentarer och kanske själv kommentera i andras bloggar, (vilket du ju gör)..
  Försök att inte ta alltför illa vara.

 3. Gunnel Forsberg

  Svar till Bertil K (2011-02-08 11:36)
  Jag är bara ett vanligt, men väldigt hederligt litet fruntimmer och är nog inte godare än någon annan. Tack Bertil för fin uppmuntran och hoppas att du fortsätter läsa och kommunicera här i bloggen:)

 4. Gunnel Forsberg

  Svar till Fru Karlsson (2011-02-08 11:55)
  Ja dessvärre är det väl så att det händer lite varstans. Hur fusket skulle gå till har jag ingen aning om. Varje dator kan ju bara producera 1 tumme upp och mest-lästa-listan går ju inte att påverka. Det gäller väl som du säjer – att försöka vara fyndig och intresseväckande i sina rubriker. Jag har själv satt min personliga ribba för att locka läsare genom att hålla rubrikerna ovanför midjan. Visst fortsätter vi att skriva! Det är så intressant att läsa dina fina bloggar om svenska sjukvårdens historia, sedd genom en jobbares ögon. Kram!

 5. annkristin

  Hej Gunnel!
  Jag har kommenterat förut och tyckt att det är inte konstigt att du ligger bland dom mest lästa,det är väl när det har gått ett tag sen du skrivit nån annan ”hinner förbi;) Noterade oxå att även när du inte fanns bland Umeåbloggarna o inte syntes så länge på startsidan hade du oxå din givna plats. Du har många läsare för att du skriver bra och intressanta inlägg som berör o som man känner igen sig i på många sätt. Fortsätt så 🙂
  En del har jag sett har lite fula ”trix..allt för att synas 🙁 T ex att ”uppdatera sitt inlägg för att det ska ligga flera ggr på startsidan,sånt bojkottas av mig o säkert av flera.
  Hoppas ni har lika fint väder som här i Umeå..här soligt o runt 0 🙂 njuter av en ledig dag o sen tre semesterdagar som följer på det.
  Ha det fint! 🙂

 6. Gunnel Forsberg

  Svar till annkristin (2011-02-08 12:56)
  Härligt med ledighet och med fint väder!! Här växlar det, men just nu ser jag en blå glimt av himlen. Tavk för fin support och för dina trogna läsarkommentarer. Du är viktig!
  Kram

 7. Bibbi

  Hej, tycker att du skriver vardagsnära och roligt, man känner igen sej många gånger. Börjar nästan alltid dagen med att titta på dina inlägg. Tänk att det finns människor som orkar hålla på och tjafsa om sånt! Klart att du har höga läsarsiffror, du har ju en av de trevligaste bloggarna!/Kram, stå på dej!

 8. S

  Tack Undrande! Du har just nu sett till att min älskade lillasysters bloggsiffror och tummar rusat i höjden ännu mer.

  Skaffa dig en stor fet (?!) släkt och många vänner, så ska du se att även din blogg får en och annan tumme.

  Gunnel, du är värd varenda tumme! Kram

 9. Christer

  Surt sa räven om rönnbären… Vilken tragisk liten människa som på ett sådant uppenbart sätt skyltar med sin avundsjuka. Ett så barnsligt och omoget beteende att man inte vet om man ska skratta eller gråta. Vi som känner dig vet att du inte ens skulle nudda vid tanken att fiffla, och dessutom så behöver du ju inte göra det heller – eftersom du har en alldeles unik gåva att skriva på ett sätt som är både fängslande och roligt så finns det ju inte några skäl till att fuska, så enkelt är det.

 10. Gunnel Forsberg

  Svar till Christer (2011-02-08 15:33)
  Sedan jag tjyvöppnade alla luckor i adventskalendern för sisådär 42 år sedan har jag mig veterligen inte fuskat mer än att jag fuskar lite på både piano och gitarr samt emellanåt på dragspel:)Däremot är jag ju en Fiskare i själ och hjärta. Tack snälla Crister för dina varma ord:)

 11. Erik

  Hejsan!
  Ja tyvärr kan det i en blogg ”poppa upp” en och annan som inte riktigt passar in.
  Jag drar mig till minnes att något liknande hände dig för lite mer än ett halvår sen. Då liksom nu hanterade du situationen lika fint som du skriver.
  Vi är många som trivs med dig och din blogg, så blogga på och dra dina rödingar.
  Men lämna några till slutet av mars.
  Ha det bra och hälsa Robban!

 12. Gunnel Forsberg

  Svar till Erik (2011-02-08 19:03)
  Härligt att höra från dig Erik, och att du är taggad på norrlandsresan. Tack för fina ord:) Jag ska spara ett par riktigt fina rödingar till dig!

 13. Kerstin Oskarsson

  Jag har oxå fått en anonym kommentar..
  Den va inte rolig på något sätt. Men jag tror att det var någon stackare som var avundsjuk.
  Tycker det är bra att man som bloggare kan välja själv vad man vill lägga ut.

  Jag håller med alla som kommenterat här.
  Din blogg är rolig, fin, spännande m.m
  Att jag dessutom har fått äran att träffa dig och höra dig föreläsa gör det ännu mer kul 😀

  Som natur och fjällälskare är det så roligt att läsa om hur ni har det där uppe i vykortet 🙂
  Jag går alltid in på din blogg först för att se om du skrivit nåt nytt innan jag kollar något annat på nätet 🙂

  Kram på dig Gunnel!! <3

  Kerstin

 14. Gunnel Forsberg

  Svar till Kerstin Oskarsson (2011-02-08 21:40)
  Fina Kerstin! Du är allt en riktig uppmuntrare. Jag är så glad att jag fått följa din fina kärlekssaga i bloggen och resultatet sedan – världens bästa Gerda – är ju fantastiskt! Allt gott från mig uppe i hörnet!

 15. Spankywhip Dellamorte

  Hej Gunnel! Tyvärr finns det många såna människor som inte gör annat än att sitta där bakom sin dataskärm och spy galla över andra för att själv få sig en sjuk kick.
  Stor i käften är dom men kan inte stå för vem dom är.

  Håller med Kerstin och många andra nedan..
  Din blogg är rolig och spännande.. Och jag fullkomligt älskar ditt sätt att skriva. Fortsätt med det! 🙂

  Styrkekramar från lilla mig som följt din blogg ett halvår ungefär men som sällan kommenterar *ler*

 16. Gunnel Forsberg

  Svar till Spankywhip Dellamorte (2011-02-08 23:45)
  Tack för styrkekramar! Ja man får ruska av sig när det snöar obehag på axlarna och ta nya friska tag! Vi får inte låta oss tystas eller nedslås. Ha en riktigt fin och solig dag i Lycksele!

 17. Fru Karlsson

  Citerar: Visst fortsätter vi att skriva! Det är så intressant att läsa dina fina bloggar om svenska sjukvårdens historia, sedd genom en jobbares ögon. Kram!/

  Tack för det. Självklart så skall ingen låta sig nedslås av anonyma avundsjuka personer.
  Kram tillbaka!

 18. Ingemar Wahlström

  Minst sagt tråkigt, men tyvärr en spegling av situationen i medier där möjligheten att vara anonym finns. Jag är övertygad om att det utöver enskilda som mår dåligt och slår åt alla håll, även finns ”kampanjer” med smutskastning i olika riktningar.
  Men du vet vad jag hoppas att ditt spänstiga och underfundiga skrivande ska leda till så småningom. Lycka till!

 19. Gunnel Forsberg

  Svar till Ingemar Wahlström (2011-02-11 06:35)
  Hej Handsome! Du är så supportande. Om min bok någonsin blir klar så riskerar du att hamna högt upp bland dem jag tackar för stödet. Ha en finfin fredag Ingemar

 20. Kristina Norman

  Jag har tänkt precis som du. Tänk att man orkar göra sig omaket att skaffa sig en ny mejladress enbart för att kunna skriva niderier i andras bloggar … Man måste
  1. Ha mycket lite att göra
  2. Må väldigt dåligt över sitt eget simpla liv, när man måste försöka trycka till andra…

  Jag tycker det är härligt att du har höga läsar siffror och jag förstår varför… Har börjar följa din blogg mer och mer själv…
  Keep up the good work !

 21. Gunnel Forsberg

  Svar till Kristina Norman (2011-02-11 17:44)
  Tack Kristina! Ja det är egentligen ganska sorgligt att människan kan ha sådana drivkrafter. Det tristaste är att jag faktiskt tror att det är någon som jag skulle känna igen om jag mötte personen, och mig veterligt har jag inte avsiktligt trampat någon på tårna. Ganska patetiskt att tänka sig att någon sitter bakom sin dataskärm och kokar inombords bara för att det går bra för en annan människa.

 22. Maria Skiddi

  ja, vad jag tycker vet du redan, å du har tillräckligt med stöd å cred för att kunna skaka av dig anonyma löss i pälsen! Jag är avis på alla din tummar å dina kommentarer, å jag har inget emot ens konstiga el korkade sånna, OM de skulle dyka upp=)) men jag SER ju på statistiken att jag blir läst iaf!

  Din blogg är mycket bred å lever upp till dina intentioner; innehållsdeklarationen stämmer alltså!

  Ha en fortsatt skön helg Gunnel!

 23. Gunnel Forsberg

  Svar till Maria Skiddi (2011-02-12 18:01)
  Tack och kram tjejen! Jag önskar att jag var lika kreativ som du när det gäller att sätta ihop så avancerade och genomtänkta collage som du gör i din blogg!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.