Pappa…ser du mig??

Idag när jag stod där mitt ute på sjön i det gnistrande solljuset denna iskalla dag och drog röding efter röding kunde jag inte låta bli att undslippa mig ett något tidigt vårskrik. Ett riktigt starkt och kvittrande wohooo steg mot den blå himlen. Inte en kotte inom synhåll, bara jag, fisken och den fridfulla fjällvärlden. Jag hoppas att pappa Alvar någonstans från sin himmel fick se mig, min fiskelycka och min berusande glädjeyttring över att få befinna mig just här och nu. Han om någon skulle förstå. Jag tänkte på pappa, på hans fjällresor under några år där han åkte bort ett par dygn vid första maj för att fiska röding. Hur brunbränd och stolt han var när han kom hem med all den fantastiska fisken. Ett år hade han fått 40 kg och vi åt röding ända fram till påska följande år. Det är från honom jag fått mitt starka fiskeintresse och det känns som det finaste arv han lämnat efter sig till mig. Nu blir det stekt röding till Alla Hjärtans Middag. Strax kommer R hem. Han tycker att det är fina fisken att ha en sambo som kommer hem med all god fisk. Lucky me!

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

 1. Sven

  Du skriver så det ”sjunger” i mig!!
  Hade själv en far som tände fiskelusten i mig från tidig barndom. Redan som 13 -14 åring fick jag följa med på vinterfiske med övernattningar ”i det fria” där han stod för att alltid stockelden brann under natten för att vi, mina bröder och jag, inte skulle frysa.
  Han fick nog inte mycket sömn själv dom nätterna.
  För mig var nog minnena efter hans påskhelg i fjällmiljö som mest liknar dina, stolt och brunbränd.
  Saknar honom mycket…30 år sen nu

 2. Gunnel Forsberg

  Svar till Sven (2011-02-14 20:25)
  Fina minnen Sven. En skatt att bära inom sig, och en påminnelse att det kanske inte är prylar som präglar våra barns intressen, utan det vi gör tillsammans med dem

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.