Dagens lösen

För undertecknad som är uppfödd med bibelcitat som matjord kring fötterna så har väl ett och annat som sades, lästes eller predikades fastnat i hjärnbarken.  Till  R:s stora glädje kom nyss plötsligt ett gammalt ordminne i dagen och över mina läppar. Jag minns än den söndagseftermiddagen hemma i min barndomskök när någon av oss tog en "tumvers" och hamnade på Ordspråksboken 21:9 Bättre är att bo i en vrå på taket än att hava hela huset gemensamt med en trätgirig kvinna. Pappa och Mamma tyckte att det var väldigt humoristiskt och av någon anledning så finns det bevarat i mitt minne, som för övrigt glömmer en massa viktiga saker men kommer ihåg en hel del värdelöst vetande från fornstora dar.

R strålade som en sol och nickade igenkännande när jag läste det för honom:) I jämlikhetens namn borde det ha funnits ett tillägg i texten – eller man.

Hittar när jag googlar ett och annat som är snarlikt i budskap men borde moderniseras en aning:)

Ordspråksboken 19:13 En dåraktig son är sin faders fördärv, och en kvinnas trätor äro ett oavlåtligt takdropp.

Ordspråksboken 21:19  Bättre är att bo i ett öde land än med en trätgirig och besvärlig kvinna.

Stackars oss – vi har det inte lätt – vi bor i ett öde land och emellanåt så är vi rätt så trätgiriga och besvärliga båda två:)


Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. S

    Också ur Ordspråksboken: ”Såsom en gyllene ring i svinets tryne, så är skönhet hos en kvinna som saknar vett”. Den är inte heller fy skam….

  2. Christer

    Å, den där versen brukade pappa också citera, med ett underfundigt leende på läpparna, den om vrån på taket alltså. Den har suttit i mitt minne alltsedan dess. Det finns för övrigt mycket matnyttigt i Ordspråksboken…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.