Fjällets tjusning

I ottan for vi ut – Erik Rosita och jag. med skoter och pulka for vi till mitt favoritgrund och drog upp några vackra Tjaktjaurerödingar. Vädret var vackert, alldles vindstilla och vi försökte identifiera ett par okända fågelljud. En snabbstopp hemma för påfyllning och urtappning innan R anslöt med en till skoter, och vi kryssade oss uppför fjället.  Ett sedvanligt fotostopp på vägen upp för de som inte glömt kameran ähumkrax…och som alltid får hjärtat ett litet glädjefnatt när jag ser lilla Sandviken därnere som en prick mitt i vildmarken och oändligheten som ett smycke mellan himmel och sjö. Tänk att vi bor där! Vi fortsatte tills vi var framme vid den sjö där de stora fiskarna lär finnas. Ur allt det vita ödsliga uppenbarade sig plötsligt två par av Sandvikens alla fiskarentusiaster och med ens var den lilla viken full av glada fiskare. Ett snöväder annalkade sig och vi såg det bäst att åka hem medans det gick att se handen framför sig.  Nu åter i hemmets varma sköna vrå efter 6 timmar ute. Nu blir det lite vila värme och mat i magen. Få se om vi orkar ut något mer idag.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.