Skotersafari

En typisk lördag i Sandviken och folk ger sig ut på sjöar och fjäll med sina skotrar pulkor och kälkar. Man upphör aldrig att förundras över mångfalden och kreativiteten i konstruktioner och utföranden. Jag minns med värme pappas första skoterkälke av bräder och skivor på ett kälkunderrede. Några renskinn på och det blev riktigt komfortabelt. Här är det mestadels moderna maskiner, snygga designer, och dyra märken som florerar. Det märks att många är genuint intresserade av skoterlivet och satsar på riktiga grejer.

I eftermiddag får vi fint besök av Robbans vän, Tomas K.  Han inte bara seglar sin båt Eufori i medelhavet utan tar också det bästa av vårvintern och färdas ned genom fjällvärlden per skoter med ett par vänner.Bara idag färdas de 25 mil. Det är klart att man måste ställa fram något riktigt gott när man får så fint besök. Det blir min specialare – Älgfärsbiffar med västerbottensost/baconfyllning.

Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer

  1. inga

    Hej i marängland!
    Det är inte svårt att föreställa sig det vackra.
    Min man är från Boksjö/tärnaby så enligt mig är den här årstiden bara bäst!
    Snälla kan du sätta ut receptet på älgfärsbiffarna de låter utsökta.
    Vänligen Ingalill

  2. Kerstin Oskarsson

    Har barndomsminnen av en obekväm skoterkälke. Det studsade och hoppade hela färden. Att svanskotan höll är helt otroligt 😉

    Men att få tolka efter skotern med bobben uppför Atoklinten(Joesjö)och sedan åka ner, det är desto trevligare minne 🙂

    Kram Kerstin

  3. Gunnel Forsberg

    Svar till inga (2011-04-02 12:51)
    Ja visst är det en härlig årstid. Det bästa är ju att fjällvärlden blir så tillgänglig tack vare snöskotrarna. Man kommer sig nästan överallt. Receptet kommer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.