Morgonstund

Åkte ut och fiskade vid 06.30. Fåglarna var också vakna. Ugglan och kråkan krigade i vanlig ordning och jagade varandra kors och tvärs. Det mystiska fågelljudet – som jag tror kommer från en pilgrimsfalk – hörs hela tiden som en korseld mot hackspettens smattrande. Talgoxarna gör sitt bästa för att imitera en osmord cykelpump och det känns att våren är på gång.

Min vän kråkan och fiskätaren som troget följer i mina spår i väntan på småfisk blev besviken idag då all fisk fick följa med hem. Ett par timmar och några matrödingar senare återvände jag till hemmets härd för grötfrukost och lite gemytligt småprat över frukostkaffet. Robert öppnade butiken kl 8.00. Nu blir det till att kavla upp ärmarna. Först en massa pappersjobb och i eftermiddag kommer varorna. Men i sanningens namn skulle det vara ljuvligt med en liten förmiddagstupplur i en dunsovsäck på ett renskinn….men, men…man kan ju inte få allt här i världen. Det får bli en annan dag.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.