Hjälp mig!!

Tänker be er kära bloggläsare om hjälp. Fick igår tips om att lämna in ett bidrag till tävlingen om att få bli "Lyssnarnas Sommarvärd" 2011

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2938&artikel=4403773 

Jag har länge haft en dröm om att få göra ett sommarprogram eller ett annat radioprogram. Funderar här på vilken typ av tema jag ska ta. Ni som har följt min blogg länge kanske har en känsla för vad jag ska välja. Jag velar mellan livsstilsbytet Umeå-Sandvikens Fjällgård, mitt hjärta för äldreomsorgen eller ett kåseri – kanske ett relationskåseri eller ett avsnitt barndomsminnen. Har du någon favorit rent av? Tacksam för snabba tips. Jag är idel öron. Titta gärna  i mina underrubriker och ge mig ett råd. Jag vill naturligtvis att dessa 5 minuter ska fängsla lyssnare så mycket som möjligt, man ska skratta, bli berörd eller nyfiken på att höra mera. Hoppas ni vill hjälpa mig, och att ni förstås helst röstar på mig i tävlingen. Tack!

Etiketter: , , , , ,

18 kommentarer

 1. Nina

  Mina favoritinnlägg är dom om fisket. Kan vinklas mot hur viktigt det är att stanna till och andas, för att vi ska orka med vardagen. Tycker stort sett om allt du skriver, men jag vandrar själv i fjellet, fiskar och hämtar andan i naturen.

 2. Ingemar Wahlström

  Splittra inte upp dig, även om det är väldigt frestande. Fokusera på dina erfarenheter i äldrevården, som intresserar många. Men jag är säker på succe vad du än väljer. Har sommarpratat i närradion en gång. såjag vet att det är spännande.

 3. Anne-Marie Mäkelä

  Jag är väldigt fascinerad av bytet av livsstil. Att gå från åldringsvården, demensvård, till ett helt nytt liv med nya arbetsuppgifter som verkligen gett dig möjlighet att ta tillvara på det du verkar sätta väldigt högt – närheten till naturen. Det skänker mig en bra känsla av att det är möjligt att förändra sitt liv!

 4. annkristin

  Hej Gunnel!
  Jag skulle råda dig till att prata om ditt livsstilsbyte. Det är spännande och kan bana vägar för andra att också våga. Men vad du än väljer blir det hur som helst säkert bra.
  Ni har en härlig tid däruppe nu! Här i Umeå är det oxå härligt med sol och 5+ nu på morgonen:)
  Ha en fin söndag och en underbar vår!

 5. Kerstin Lundström

  Jag gör det enkelt för mig och skriver att jag håller med Anne-Marie Mäkelä. Du och R gjorde det som många, många vill göra men inte vågar. Du vet: Man vet vad man har …..

 6. Sven

  ”närheten till naturen” säger Anne-Marie Mäkelä, och då är steget inte långt till Josef Östlunds ”Kan mat bota cancer och andra sjukdomar” (kan bställas från mistelgarden.se), läs även http://www.carlg.org/health.html , där finns mycket att läsa.

 7. Birgitta

  Jag är så facinerad av din varation mellan barndomsminne, åldringsvården och din nya situation. Du skall naturligtvis ta med ditt stora projekt med byte av livsstil men med små inlägg om det övriga oxå. Lycka till

 8. Erik

  Hej, inte lätt detta. Du är kunnig om äldreomsorgen men går det att göra så muntert? jag väljer bort äldreomsorgen.
  Dina barndomsminnen var en av snledningarna till att jag började följa din blogg. Jag väljer änndå bort barndomsminnen.
  Kvar blir kåseri om livsstilsbyte och relationstankar. Kanske går det att kombinera detta.
  ja inte blev du väl klokare av detta. Jag håller med Ingemar, splittra inte upp dig för mycket.
  Ha en bra fortsättning på helgen. Hälsa R

 9. Gunnel Forsberg

  Svar till Sven (2011-04-10 11:37)
  När det gäller kost som medicin kan jag inget och det ligger utanför mitt område. Naturens positiva inverkan däremot i form av frisk luft och underbara vyer, rymd och ljus är andlig hälsokost för mig:)

 10. Gunnel Forsberg

  Svar till Kerstin Lundström (2011-04-10 10:56)
  Det kluriga är att jag bara har 5 minuter på mig, men OM jag får chans att göra ett riktigt program har jag tankar för hur alla bitarna skulle få plats. Tack för goda råd Kerstin!

 11. Gunnel Forsberg

  Svar till annkristin (2011-04-10 09:39)
  Jag är inne på livsstilsbytet, men eftersom det var i jobbet som demenssjuksköterska som tanken och modet till mitt nya liv väcktes så känns det viktigt att det kommer med 🙂 Ha en fin vår du med!

 12. Elisabeth

  Vill absolut höra ett relationskåseri. Du har ju en oändlig källa att hämta ifrån. Ser verkligen fram emot detta program, för självklart blir det du som får göra ett sommarprogram!! Lycka till, kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.