HJÄLP!

Dags för kameraköp för min del: Inget för avancerat med en massa inställningar, men bra zoom. Inte för stort och klumpigt. Inte för litet och "picklut", inte för dyrt. Helt enkelt en bra skarp kamera med tydliga lättbegripliga funktioner för ett halvblint, halvgammalt och otekniskt fruntimmer.

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

 1. Bertil K

  Hej Gunnel Tycker att du och den kamera du använder fångar fina motiv. Kolla länken till ett Umeåföretag där finns mycket att välja på. http://www.cyberphoto.se/ Hälsa R.
  Åter hemma efter vårvinter i (på) polc
  Hälsningar från GK & BK

 2. Gunnel Forsberg

  Svar till Bertil K (2011-05-03 19:25)
  Hej Bertil! Hoppas ni haft en fin vårvintersäsong:) Vi har ännu skoterföre och tjock is. Jag ska kolla med cyberphoto. Kameran jag använder är Roberts och jag vill ha en egen:)

 3. haspelrullen

  Hejsan!
  Håller med Bertil K. Jag köper alltid mina kameror därifrån, kunnig personal och kanonservice.
  Stora och tunga kameror är bättre än små och nätta. Du vill ha en liten kamera – då kan vi glömma systemkameror.
  Mellan raderna läser jag att du vill kunna fota fåglar. En del kompaktkameror har odentlig zoom – lång brännvidd. Canon och Nikon är att föredra. Visst finns det uppstickare men de kommer och går och är inte så lätta att hålla reda på. Både Canon och Nikon har en kamera till priset 3990:- Båda har en längsta brännvidd som motsvarar drygt 800mm på de gamla analoga kamerorna.
  Ska jag till min systemkamera skaffa ett så långt tele får jag lägga ut över 80 000:-
  I detta fall är det hugget som stucket. Canon pawershot kanske är att föredra – det är lite ljusstarkare på den längre brännvidden.
  Visst är systemkameror bättre men ska du sätta en lång glugg på den, då kostar det multum – även begagnat.
  Lycka till och hälsa R.

 4. Gunnel Forsberg

  Svar till haspelrullen (2011-05-03 23:04)
  Tack för ett uttömmande svar Erik! Jag har sneglat lite på Powershoten. Ska läsa lite tester och fundera innan jag slår till!

 5. Ingemar Wahlström

  Powershot verkar vara en bra läsning. men det finns många modellvarianter. Själv har jag en SX10. Den finns inte längre att köpa, men trots att jag tagit många, många tusen bilder, har 15 000 neg bara från VF-tiden har jag inte användning för mer än en bråkdel av alla funktioner. Men den har massor av lustiga program, akvarie till xempel, men även många användbarare, Enormt zoomomfång 0-600 mm analogt, vikbar skärm och mycket annat nyttigt. Och med gröna läget är det bara att titta o trycka. Misstänker dessutom att du har rätt små händer och då bör den fungera perfekt, är lite liten för mig…

 6. Haspelrullen

  Hej igen!
  måste rätta till ett litet fel. Canon är lite ljussstarkare på den kortaste brännvidden. Fel ska med rätt bekämpas.
  En viktig detalj är snabbheten, hur snabbt bilden tas efter du tryckt på knappen. Tidigare var det bedrövligt på kompaktkamerorna. Skulle man fota ett kavalleri fick man med sista svansen.
  Canons och Nikons snabbhet duger men Canon har en svaghet. Canon behöver två sekunder mellan bilderna enl. Cyberphotos information. Störande, tycker jag.
  Båda har serietagning. Dock tar Canon endast 0,6 bilder/sek. Nikon tar 5 bilder/sek.
  Det beror på vad och hur man fotar. En del använder aldrig serietagning andra ofta.
  Fördel Nikon?
  Ja inte blev det lättare för dig med denna information. Men när är livet lätt?
  Tjingeling

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.