Troubled water

I morse fick R lov att fixa en slags bridge over troubled water. Det är en del vatten närmast land och lite svårt att ta sig ut på isen här nedanför torrskodd. Lillvännen och Storvännen hjälptes åt att lyfta några skopor snö från snötippen och fylla ut vattendiket. Det hjälper ett tag i alla fall. Tyvärr verkar nattfrosten lysa med sin frånvaro kommande vecka vilket får omedelbara konsekvenser för skoterföret. När man väl kommer upp på fjället så är det hur fint som helst, men nu börjar det vara svårare att köra raka spåret härifrån, även om ett gäng var till Ikesjaure igår och körde hela vägen ända härifrån. Imorgon får vi finfrämmande av Birgitta och Denis. Det ska bli så roligt  att träffa dem. Vi hoppas förstås att de får några riktigt härliga dagar här. Nu har det lugnat sig och i veckan kommer vi bara att ha hälften av stugorna belagda. Dags för våranna, att kratta och snygga till ute på lediga stunder. Vi går en ny årstid till mötes. Fåglarna är som galna och det kurtiseras i skog och mark. Vi måste skynda oss att få upp ett par nya fågelholkar så några hemlösa fågelpar kan sätta bo. Det är många nya fåglar här just nu och jag försöker identifiera dem så gott det går. Lägger in några fågelbilder senare idag. Som vanligt är jag tacksam för tips om vad det kan vara för rackare vi har här.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.