Myrens gula guld

Fick en liten sylthink med fantastiska färska hjortron i cykelhyra av vår trevliga gäst Elsy som växt upp här i huset och som nu spenderat några dagar här på sin barndoms stigar. Finns det något ljuvligare än nyplockade mogna hjortron? Nygräddade våfflor med vispgrädde och rårörd hjortronsylt till avskedslunch då vi även tittade på gamla bilder från Sandvikens historia. 

Fint besök från Vindelgransele anlände idag. Vi säjer grattis i efterskott till jublarerna. Hoppas att Lena och Thorvald får några fina dagar här, att fisken nappar och att vår fina fjällvärld får visa sig från sin allra bästa sida. Det blir trevligt att träffa dem över en middag. Många år har gått sedan vi sågs.

Etiketter: , , , , ,

6 kommentarer

  1. Lennart

    Hoppas att årets hjortronskörd blir riklig. Här i USA har IKEA varit utan hjortronsylt i några månader, pga dålig skörd i fjol. Visst kan sylten inte jämföras med rårörda färska, men man tar vad man kan få.

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Lisbet Olofsson (2011-08-08 07:31)
    Ja visst blir man glad av den vackra färgen smaken och vetskapen att de finns bara man ids ge sig ut och plocka! Hjortron och ost…låter jättegott. Kankse du har något bra tips på vilken ost som passar bra?

  3. Gunnel Forsberg

    Svar till Lennart (2011-08-07 17:40)
    Det är nog olika. På en del ställen har man fått gott om hjortron medans andra myrar står tomma! Hoppas att ikea får sälja hjorton till dig så du får en liten glimt av hjortronsmak i alla fall:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.