Mini-hoovrar

Plötsligt, för några dagar sedan, precis som förra hösten, började talgoxarna hoovra som små helikoptrar utanför köksfönstret. Det var ungefär som att de ville säja: Hallå där inne, nu får ni faktiskt skärpa er och ta och lägga ut lite fågelmat, sommaren är faktiskt över. Eftersom fågelbordet är nedplockat på grund av grävning så fick vi hitta en ny plats åt det vid servicehuset, på lagom plumsvänligt påfyllningsavstånd. Det fina mini-sandviken som Lars-Odin gjorde på beställning är nu laddat med bröd, frön och äppelbitar. Påsen med talgbollar är mystiskt försvunnen och R är lite smått missänkt för att ha snacksat upp dem;)) Nu måste jag ta och måla det fina fågelbordet som Erik kom med i höst. Rött blir det förstås, precis som de flesta byggnaderna här på udden. Pippifåglarna kommer inte att svälta i vinter, den saken är klar. Tyvärr lär även sorkara bli feta. Bäst att gillra lte specialfällor innan snön kommer. Nu hoppas vi på trevliga ovanliga gäster även denna höst. Kameran står redo! Come on pippifåglar!!!

Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Kerstin Oskarsson

  Hos oss är det full fart i fågelbordet 🙂
  Flest Talgoxar, men även Gråsparv och en och annan Domherre.
  Eftersom jag var snabbast att hänga ut mat i år hoppas jag att dom stannar och inte äter hos grannarna. Av någon anledning brukar dom flesta samlas där, men i år tar jag fighten 😉

  Varma höstkramar, Kerstin

 2. Ingemar Wahlström

  Om R snacksat upp talgbollarna är det ett tydligt tecken på att LCHF-dieten drivits för långt. Har han tullat på smörjfettet till lillvännen? Smörjer han den oftare än vanligt kan det handla om smygätning av konsistensfett…Han måste avvänjas. Tre veckor grönsallad!!!

 3. Maria Skiddi

  Idag ”hovrade” en talgoxe in på mitt jobb som jag fick fånga in å släppa ut i det fria=)

  Att sorkarna blir feta kan förmodligen innebära ”blandkost” för den lurvigaste familjemedlemmen eran..lemlar på sommaren å sorkar på vintern, mums!

 4. Gunnel Forsberg

  Svar till Ingemar Wahlström (2011-10-05 19:26)
  Haha! Ja han kan verkligen konsten att ”smörja kråset”. Tyvärr ingen Lchf just nu här. Men det skulle nog behövas:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.