En annan människas blod…..

Har just tvättat av mig blodet från en annan människa. En märklig men bra känsla att kunna bidra när det händer något. En man körde nyss på en älg en bit härifrån. Bilen blev fullständigt demolerad, mannen var alldeles blodig av skärskår, hade fått jack i huvud och pannan från kanten av taket som trycktes in. Han hittades desorienterad och chockad vid sin bil av en ortsbo som kom först till olycksplatsen efter bara några minuter och hjälpte honom hit. Med tanke på hur få bilar som brukar passera vid den här tiden på dygnet så var det verkligen tur.

Tryckförband, steristrip, ett varmt täcke och medmänsklighet. Idag kändes det extra bra att vara sjuksköterska, att kunna hjälpa bra och att känna att de gamla kunskaperna finns kvar. Det blev ett fint samarbete med polis samt bra kommunikation med norsk räddningstjänst. Den tilltänkta helikoptern kunde inte ta sig hit på grund av busvädret, men inom en timme var ambulansen här. Långa minuter av chock, svidande sår, glassplitter,  blod och smärtor i nacke och bröstkorg. Vi håller tummarna och hoppas att det inte blev några allvarligare skador. Visst kommer du ihåg att köra försiktigt vara uppmärksam på vilt i höstmörkret….

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. per

    Hej Gunnel. Den mannen kan tacka nån där uppe att det hände i närheten av er, där det finns en som kan det där. Tur i oturen att det hände nu och inte mitt i natten. Antar att det inte är nån rusningstrafik där nu. Hoppas han slipper nackskador. Per

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till per (2011-10-19 21:19)
    Som sagt , långa sträckor utan bebyggelse, minusgrader och väldigt glest mellan bilarna. Vi håller tummarna för killen. Hoppas han tittar in om han passerar när han blivit återställd så vi får höra hur det gått.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.