Äldreomsorgen i Ankeborg

Passade på att uppdatera mig i Kalle och hans vänners värld lagom till eftermiddagskaffet. Roberts sonson Kim är här och hade hyfsad koll på figurerna. Jag ställde frågor som: Lever Farmor Anka och Joakim än? Är Långben fortfarande ungkarl eller strular han fortfarande med Bella, har han satt någon avkomma till världen? Har Alexander Lukas lika mycket tur fortfarande?

På svaren att döma så rullar allt på i seriernas värld. Mycket är likt sig som hos oss. Dagens knattar blir nästan aldrig vuxna för de har varken jobb eller råd att flytta hemifrån. Farmor Anka har modernt nog en manlig hjälpreda i Mårten Gås och Farbror Joakim som troligen tillhör de gynnade 40-talisterna håller nog sin benstomme och osteoporosen i schack  genom sina ilskna jämfotahopp i kassavalvet. Troligen äter han ett par sorters blodtrycksmedicin, han med sitt typA-beteende. Kajsa Anka är hypermodern med sina fylliga läppar men har nog lagt ned äggproduktionen och Björnligan som vid det här laget borde ha bytt ut den goda fängelsematen mot äldreomsorgens torftiga portioner torde ha gett sitt bästa krut på brottsbanan och kanske övergått till internetbedrägerier. Man orkar nog  inte bandita så mycket på 1,5 köttbullar.

Långben som med sin fiffiga husvagn stått som förebild till dagens moderna värstinghusbussar kanske har bytt upp sig. Man blir onekligen en smula nyfiken. Det kanske rent av blir tilll att köpa sig en Kalle-tidning nästa gång man besöker civilisationen.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.