Växtzon femtielva

Nu när Sandviken tinar fram ur snödrivorna och byggskrotet sakta men säkert röjs undan har jag – min gamla trädgårdstomte – som tro´t eller ej kommit över mina värsta odlarantipatier – storslagna planer på en odling – visserligen en mycket liten sådan – av blommor och blader som klarar det här klimatet. Jag fick mig en överdos av odling redan som bonddotter samt när jag på det glada 80-talet fick överta omvårdnaden av exxets rangliga tusenbröder till  fröodlingar när han begav sig till annan ort för att göra AT-tjänstgöring. Vad gör man när man står där med en miljon småplantor och varenda fönsterbröda är ockuperad med små skira liv? Jo man planterar dem pliktskyldigt och utstöter under tiden frustrerade gutturala läten och smider lömska ränker om att asfaltera världen. Nu verkar jag vara halvbrägda som smygbläddrar  bland trädgårdslänkarna på nätet.

Min förhoppning är att någon kunnig entusiast där ute kan ge mig lite inspiration. Ännu bättre – om någon har fröer till salu till någon härdig växt – gärna pion som kan överleva här. Jag undrar också om humle kan tänkas klara sig här, och om en pilhäck skulle kunna  funka? Inne i glashuset skulle jag vilja ha ett litet fint fruktträd. Förslag mottages tacksamt

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Eva Gerdin

    Häll ut lite salladsfrön av olika sorter, dill, persilja och kanske mangold direkt i jordpåsarna så har du färska grönsaker till måltiderna i sommar. Sedan det där med blommor är jag inte så duktig på men jobbar på det. Har tyvärr inte så gröna fingrar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.