Gunnels vårtal 2012

Valborgsmässoafton 2012-04-30

Kära Sandvikare!

Ännu en Valborgshelg i ett Sandviken som sjuder av liv, människor och aktiviteter.
Vi har samlats här igen – alla vi som älskar fjällen om vårvintern, skoterlivet, fisket, soliga underbara dagar på fjället på sjöarna och i renskinnssofforna.
Idag blåser nordanvindar som visar naturens obändiga kraft. Vi människor kan bara klä oss ordentligt, söka skydd i lä och åter igen förundras över naturkrafterna som visar hur små vi människor är i allt det storslagna.
En fjällvärld som bär både historien och framtiden i sig.
Sandvikare – en sort som inte så lätt låter sig kuvas av kyla och storm. Ett ihärdigt fjällälskande gäng som rustat sig med kläder, maskiner och utrustning som fungerar i vått och torrt. Som anpassat sig och har lärt sig att hantera väder och vind. Som utvecklat utomhuskokkonsten i det oändliga.
Sandviksbarnen – alla fina små och stora barn och ungdomar som växt upp med fjällivet som ska bära med sig längtan hit till nästa generation.
Idag bär jag med en hälsning från Moder Jord. Hon vill påminna om att det tar 300 år att bryta ned en aluminiumburk. Vi måste hjälpas åt att vårda och värna vår fantastiska men sårbara högfjällsmiljö så våra barn och barnbarn i framtiden kan titta ned i en kristallklar fjällsjö utan att finna ölburkar, papper, fimpar och plast på bottnen.
Från lilla Solbritt i Kenyas slum och från hennes beskyddare, vår sopkörare Kjell och hans fru Solbritt Holmbom i Muskus, som förvaltar alla de pantburkar som ni skänkt under det gångna året vill vi framföra ett stort och hjärtligt TACK!
Det som började som en ide om ett fadderbarn över en kaffetår en torsdagsmorgon för snart två år sedan, har nu växt till många människors välvilja, och flera anläggningar efter Silvervägen skänker nu sina säckar med pantburkar och flaskor till Kjells och Solbritts hjälpprojekt. De har kunnat hjälpa – inte bara Solbritt och hennes familj utan även andra behövande i detta slumdistrikt.
Vi fortsätter att hjälpa Solbritt och hennes medsystrar och medbröder. Till alla barn vill jag uppmana att rita en teckning eller skriva ett brev och lämna till oss så skickar vi med posten till familjen i Kenya.
Nu stundar sommaren och många av er packar ihop sina, husvagnar och vintersaker för att njuta av en ny årstid, andra smultronställen och aktiviteter någon annanstans. Vi hälsar välkomna tillbaka när längtan till Sandviken tar över.
Glad vår och sommar till er alla önskar
Robert Leo och jag
 
Läs mer om Solbritt här:

Vill även du vara med och hjälpa?

SK-aid Solbritt och Kjell´s hjälparbete i Kenya.
 
Erfarenhet: Vi har jobbat med biståndsarbete i Kenya och Uganda sen 1986, bott i Kenya under 10år, sen fortsatt med stöd och hjälp sen vi kom hem och gör så fortfarande.
Vårt arbete är helt idellt, vi känner glädje och lycka att hjälpa och ge denna målgrupp en möjlighet till en bra start i livet.
Tack på förhand för vad Du gör.
Vid förfrågan ring gärna,
 
073-0266150Solbritt
070-5816105Kjell
 
Etiketter: , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.