Säsongsavslut

Efter att ha vinkat av en busslast mycket trevliga demensspecialister i morse, lägrade sig tystnaden över Sandviken. Jag bestämde mig för att ta en stunds helledigt och bara njuta av känslan att en fin säsong är avklarad. Säsongsavslutningen innebar tyvärr också en oplanerad duschning av dyngrullad hund, men vi fick oss efter denna pärs båda en fridfull stund ute på altanen. Allehanda fåglar och smådjur visade sig till både min och Leos förtjusning, men jag hann inte fånga dem med kameralinsen.

Nu går vi in i ett nytt skede. Förutom de sista vinterentusiasterna som säkert kommer hit för att köra skoter ett par helger till, så blir det nu nya sorters gäster, sista isen-fiskare, semestrare, vandrare och så våra vanliga butikskunder förstås. Storstädningar fönsterputsning, översyn av stugor och uthus ska göras. Hammarslagen och smattrandet från Robbans nya spikpostol kommer säkert att höras av och till hela sommaren. Det är mycket som är oklart och ska byggas ännu. Nu räknar jag dagarna tills den nya vildmarkspanelen kommer så vi får måla den gråsvart och smälla upp den på fondväggen i solskensrummet. Sedan kan mattläggaren komma och det roliga inredandet ta vid. 

Solen knaprar allt mer på isen, men ännu kan den entusiastiske(a) fiskaren bege sig ut och ta hem en och annan fin fisk. Råken växer och sjöfåglarna börjar samlas. Luften fullkomligt sjuder av romantiska kvillrande serenader. En och annan fiskmås från norska västkusten förirrar sig också hit, men jag tycker att de ska stanna i saltvattensluften där de hör hemma. 

4 kommentarer

 1. Britt-Inger

  tack för en underbart dygn vi fick hos dej och Robban, och all god mat! och alla tänkvärda ord som du skickade med oss på vår väg genom livet.nu fick jag också svar på vart hunden var när vi for med bussen:-) hade ju honom borta.

 2. Britt Nordberg

  Jag stämmer in med Britt-Inger, vi hade en jätte trevlig vistelse hos er.
  Man blir inspirerad av dig och dina tankar, tack än en gång.
  Hälsa Robban och tacka för servicen vid den underbara maten.
  Ha en skön sommar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.