Lillebror orkar inte

För er som följt våra öden och äventyr så vet ni ju att i familjen ingår både "Lillvännen L70:n och "Lillebror" den lilla blå televerksgrävaren. Både den gula och den blå tilldrar sig blickarna och får gubbar i alla åldrar att utstöta smäktande suckar. Jag har till och med fått mail från okända män i vårt avlånga land som sett den lilla blå och bett mig förmedla kontakt med R ifall den blir till salu. Otaliga är de timmar han tillbringat med att gräva vare sig det har behövts eller inte. Jag börjar förstå att det inte bara handlar om arbete utan kanske även det som motsvarar handarbete för oss kvinnor, emedan vi oftast nöjer oss med virknålar och mindre verktyg.

Nu får iallafall Lillebror semester för nu är R på väg för att hämta vårt "sommarbarn" en något större grävmaskin som ska underlätta den planering av gården som återstår. Lillebror har ju alltid varit lite klen av sig. Det räcker inte alltid med att vara söt som ni vet.

Själv går jag i rymningstankar idag. Längtar mig sjuk efter lite ledighet, fisketurer längre än 14 minuter och en riktig fiskarkompis som man kan vara alldeles tyst ihop med. Om detta skulle bli verklighet så har jag en stark känsla av att jag kommer att "råka" glömma inte bara tid och rum, utan även mobilen hemma.

Etiketter: , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Elisabeth

  Hade jag haft möjlighet hade jag gärna kommit upp o suttit tyst o väntat på napp i det oändliga!!!! Låter som en dröm:))

 2. Birgitta

  Hoppas att du får någon möjlighet till avlösning. Lite semester med bara fiskeutrustning och rätt kompis utan klocka och telefon!! Tänk om tankar kunde hjälpa när avståndet är för långt. Men om det ordnas så ser vi alla ute i världen fram emot fina bloggbilder efteråt.

 3. Gunnel Forsberg

  Svar till Elisabeth (2012-07-26 16:47)
  Det måste göra verklighet av någon gång Elisabeth! Vi känner ju varann utan och innan. Ord överflödiga!! Kram min vän och ha en fin helg.

 4. Lars i Uddevalla

  Jodå, jag har tillhört de suktande karlarna som mailat dig och frågat om han skall sälja sin blå… men han har väl som alla gubbar svårt att skilja sig från sin leksak.

  Mvh Lars i Uddevalla

 5. Gunnel Forsberg

  Svar till Lars i Uddevalla (2012-08-13 13:21)
  Hej Lars!
  Ja jag börjar förstå att det här med sådana där leksaker det är viktiga saker för en ”riktig” karl. Än står den kvar här och (miss)pryder sin plats, i samlingen av suspekta trädgårdsprydnader:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.