Eldens tröst

 Från min arbetsplats i solskensrummet är dagens vy smärtsamt vacker och förstärker dagens tunga allvarliga känsla. Isen försöker ta över den spegelblanka vattenytan och den metalliska färgen gör vattnet till en illusion av olja. Kampen pågår – mellan varmt och kallt, mellan mörkt och ljust och mellan gott och ont och mellan förr och nu. Naturens skönhet och solens starka strålar får ögonen att tåras. Jag vet inte om det är hela sanningen. En dag som denna blir ens egna obetydliga skuggor bara genomskinliga kulisser till den nattsvarta sanning att någon just mist ett barn, en trettonåring, att flera skadats allvarligt och att någon får leva med den livslånga smärtan att ha varit ansvarig till så mycket smärta.

Jag känner ett starkt behov av att sitta vid en eld, se in i den och låta lågorna rena och trösta själens frusenhet, låta elden värma tankarna som går till alla de drabbade.

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

 1. annkristin

  Ja livet är skört, så tragiskt det som hände i lilla Malå! Hela samhället måste ju vara lamslaget. Din rubrik gav mig blandade känslor, nu på morgonen har jag beskådat från mitt vardagsrumsfönster hur det brann i en lägenhet på granngården. Tyvärr så miste en kvinna livet!
  Tankarna går åt många håll idag.
  Annkristin.

 2. Kerstin

  Tack Gunnel för dina varma, trösterika ord. Jag tänker på dem, som har mist sitt barn och tänder ett ljus och har dina ord inom mig. K.

 3. Bertil K.

  Elden. Herre eller Tjänare. En fruktad herre. En god tjänare. – Helt under bart att samla tankar framför en stilla brinnande låga. Behovet av att samla tankar blir en dag som denna extra stort efter det tragiska som hänt i Malå.
  Lev väl!
  Bertil K

 4. Gunnel Forsberg

  Svar till Bertil K. (2012-10-28 18:50)
  ja det är något alldeles speciellt med eld. Ikväll samlas vi i tältkåtan här i Sandviken och har det trevligt tillsammans med våra gäster just runt om en eld:) Trevlig helg till er!

 5. annkristin

  Ja och när jag skrev det hade vi ”bara fått veta att en kvinna omkommit,sen under dagen blev det bara värre och värre!
  Tänder lite extra ljus särskilt en dag som denna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.