Julstämning

En fin fyrahektos röding behagade glädja mig idag tillsammans med några lite mindre kompisar. Hela färgskalan från mörkt röd till rosa och silver representerades. Det passar ju ypperligt den här tiden på året. Man kan bli tårögd för mindre!

Etiketter: , , , ,

15 kommentarer

  1. annkristin

    Ojj..det var en grann röding! Jag har aldrig sett dess like. Passar ju verkligen bra nu när advent nalkas, men kan ju inte påstå att man känner nån julstämning annars med tanke på hur det ser ut, grått o disigt:( Men din röding piggar upp 🙂 o förhoppningsvis mina saffransbiscotti som ligger på tork i ugnen, för övrigt får jag njuta av en tredagars ledig helg 🙂
    Ha en fin helg i vykortet! Kram

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till annkristin (2012-11-23 13:33)
    Åh saffransbiscotti!! Det hade glömt att komma ihåg receptet på;) Måste genast söka reda på ett bra recept – om inte du eller någon annan av mina läsare kan bjussa på ett!

  3. annkristin

    jo visst kan jag det..:) gjorde efter receptet som fanna i ica -maxis reklamutskick..där stod att man skulle ha pistagenötter eller andra nötter efter önskemål…tog lite valnötter och pecannötter…blev himmelskt goda..:)
    undrar fortfarande om du någonsin gjorde mina chokladbiskvier..? ser att det receptet finns om man googlar på Annkristins biskvier..:)

    Här kommer receptet på saffransbiscotti:

    100 gr smör
    0.5 g saffran
    1 1/2 dl socker
    2 ägg
    5 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    1 1/2 dl pistaschkärnor eller andra nötter

    fortsättning kommer att följa…

  4. annkristin

    sätt ugnen på 175 gr
    smält smöret i en kastrull
    stöt saffranet med en del av sockret,blanda saffranet med smöret, häll det i en bunke o låt det svalna lite, rör ner äggen o sockret.
    blanda mjöl o bakpulver, hacka nötterna grovt , rör ner nötterna o mjölblandningeno arbeta ihop till en deg.
    dela degen i 4 delar, rulla varje längd till ca 40 cm lång längd, grädda mitt i ugnen i ca 15 min 175 gr
    låt dem svalna lite
    sänk till 100 gr på ugnen
    skär varje längd i ca 10 sneda bitar, eftertorka med snittytan uppåt i ca 1 timme, vänd efter halva tiden, låt ugnsluckan stå lite på glänt.
    lycka till!

  5. Gunnel Forsberg

    Svar till annkristin (2012-11-23 18:45)
    Tack Annkristin för receptet! Nu har jag allt som behövs för att baka dem. Det får bli någon dag till veckan! ja visst gjorde jag dina biskvier. De var helt klart gudomligt goda och kan mycket väl komma att bakas igen,kanske redan till jul:)även om jag själv får hålla mig borta från de flesta bakverk. Ha en fin helg!

  6. Helena

    Hej. Måste informera om det här himmelska tillbehöret till dom där skorporna. Mandarin/mascarpone:
    En burk mascarpone: hacka i ett par små söta mandariner eller klementiner. Blanda. Stryk på (eller dippa) dina skorpor. SNUSKIGT gott:) passar fint på julgodisbordet.

Lämna ett svar till annkristin Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.