Organisationsteorier

Jag drar mig i det längsta – för jag inser att det inte kommer att ordna sig av sig självt, men nu är skjutmåttet rågat igen. Det ligger verktyg ö v e r a l l t.  Min lilla pedagogik om att alla saker måste få ha ett eget "hem" möts med argumentet. – Om de bara fick ligga ifred där jag la dem så skulle det inte vara något problem. Då skulle jag hitta dem när jag behöver dem. Detta är hans egen version.

Problemet är alltså jag – som envist men ibland suckande städar bort det värsta från köksbordet och annorstädes där det ligger en snitslad bana av tappade, frånlagda och försåtsminerade verktyg, jackor pannlampor och stora uteskor. Det är absolut nödvändigt för att vi ska ha någonstans att sitta och äta.  Jag hävdar att köket måste iallafall få vara en fredad zon men han framhärdar i att alla saker måste få vara framme j ä m t. Allt från minsta skruv till spikpistoler, yxor, vattenpass och miljarders hylsnycklar.

Nu stundar julen och jag har personligen lite svårt för att julpynta med hylsnycklar skarvsladdar och pannlampor – även om det säkert skulle kunna glittra ordentligt, så idag är dagen D då jag återigen gör en räd , samlar ihop ett halvt ton skrot och sorterar till förbannelse. Inte för hans skull – för han hävdar att min städning är att klassas som sabotage, även om det ändå alltid är jag som får söka saker till honom. nej detta är för min egen skull. Jag står helt enkelt inte ut med bråten och inser att det funkar inte att vänta tills han får inspirationen. Den kommer aldrig att komma.

Om man bara visste vad sakerna hette så man kunde märka små lådor och burkar, men det skulle ju se ganska mysko ut med etiketter som: Halvlång svagt vinklad järngrej med klyka i ena änden. Eller överbliven mellanstor bult eller skruv.  Hur gör ni andra kvinnor för att hjälpa dessa prylsamlare till en organisation som är tydlig för dem själva? Tips emottages tacksamt. 

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

 1. Anders

  Du verkar iallafall veta vad ett skjutmått är och det är nog mer än de flesta vet 🙂 Annars kan jag tipsa om att skaffa en verktygskatalog från Clas Ohlson eller liknande företag. Där finns både benämningen på sakerna och fina tips på hur man förvarar dem.

 2. Lennart

  Här håller jag helt med Robban. Jag vet var allt finns, men när frugan lägger undan allt utom synhåll så ser det verkligt organiserat ut. Problemet är bara att jag inte kan hitta nånting, och hon kan inte hjälpa. I värsta fall får jag då åka till järnaffären och inhandla nytt.

 3. Gunnel Forsberg

  Svar till Lennart (2012-11-25 16:50)
  Haha, ja jag förstår precis och har hört från flera håll att detta är ett vanligt fenomen. Risken är definitivt att det blir nyinköp. Tänkte på det igår när jag lade ihop ”spikdrivarna” i en liten prydlig hög – att en hade räckt:)

 4. Allan Karlsson

  Skjutmått ja, roligt höra att inte alla vet vad det är.
  Det kanske fanns någon som trodde att det var att mäta jakt med eller komplettera geväret med.
  Ha en fin och vit advent nu på lördag.Snö är på gång
  Vi har julmarknad på vår hembygsgård båda adventena.
  Lördag söndag.

 5. Gunnel Forsberg

  Svar till Allan Karlsson (2012-11-27 16:33)
  Vad det låter mysigt med julmarknd. Hoppas att ni får lite snö tills dess Allan! Jag önskar dig en fin adventstid och en riktigt god jul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.