Fettisdag

 I vykortet får  fettisdagen  genomlevas  tillsammans med voffsingen. Husse är på turne i tropikerna – igen, och blir antagligen plägad med semla  på annan ort. Kanske det rent av bjuds bruna bönor och fläsk till middag – både borta och hemma.  Det är nog lika bra att vi hinner vädra ut konsekvenserna innan vi återförenas fram på kvällskvisten.

Känner mig som en lite blek och småfläskig böna idag. Ids inte köra hembakat utan tinar en bonjoursemla istället. Det får duga. Konstaterar att rävuschlingen haft party på altanen inatt. Jag har knutit fast en liten köttklump i handtaget på en hink för att locka lekatten inom fotoavstånd igen, men Mickel hann visst före. När plåthinken välte så stack han sin kos, så det blir kanske att lurpassa med kameran kommande natt.

Minns barndomens fettisdagar med värme. På fettisdagen åkte ibland skogshuggarfruarna ut till rastkojorna med semlor till sina gubbar. Någon av fruarna hade körkort. Det var spännande att få träffa pappas arbetskamrater – Allan, Bror, Sixten, Harry m fl. I de trånga mörka skogskojorna luktade det svett, rök, piptobak och fotogen blandat med sur vantlukt. Semmelbesöket  från nära och kära var säkerligen ett välkommet avbrott i det tunga slitet. Det var också en alldeles speciell stämning doft och ett riktigt äventyr. Semla med varm mjölk i tallrik. Mmm. 

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Ei

    Härliga minnen lillasyster!
    Själv har jag ett härligt minne innan Lillan kom till jorden då vi tillsammans med mamma fick åka droska med chaufför Nils Vikström till pappa och grabbarna i skogen. Nog enda gången jag fick åka droska men känslan och dofterna känner jag än. Hälsa R och ha en fin kväll i vykortet!

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Ei (2013-02-12 17:30)
    Så häftigt syster! Kan nästan se framför mig hur ni sitter där i droskan. Det är så kul att tänka på hur lika men ändå olika minnen vi har från samma hem och samma bygd:) Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.