Finfrämmen

 Nu och då  får vi finbesök av  vänner och bekanta från när och fjärran. Ja förutom alla de människor vi möter dagligdags genom verksamheten förstås. Men det är extra kul när någon  faktiskt stannar till eller hör av sig och tittar förbi. I veckan fick vi finbesök av Ina och Sven-Olof.

Ina var den första av mina vänner genom vk-bloggen som kom till Sandviken, faktiskt redan under den första inskolningsdagen 2010, och önskade lycka till med en liten amulett i form av ett turben. Benet har suttit på nyckelknippan från dag 1. Sedan dess har vi haft kontakt Ina och jag, och jag har fått smakhöja många av mina vilträtter med de fantastiska torkade kantareller som hon delat med sig av till oss. Förra gången de tittade in så var jag bortrest men de lämnade en fantastisk orkidee som tyvärr raskt gick vidare till de sälla orkidemarkerna med benäget bistånd av mr R som i bästa gräsänklingsbluesstil tog kål på den redan  innan husmodern var hemma från löslistan igen. Synd! Den var SÅ vacker.

Men nu fick vi – inte bara en ny ljuvlig orkide – utan även påfyllning med tre nya strutar med torkade trattisar. Dessutom fick vi nöjet att njuta av deras sällskap i solskensrummet över lite tunnbrödsmackor med röding och en tårtbit. Så trevligt. Tack än en gång Ina och Sven-Olof. Hoppas att vi ses igen!

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.