Gift i vykortet

 Ett säkert vårtecken här i vykortet och en riktig blodtryckshöjare är alla äckliga fimpar och portionssnusar som tinar fram, som aldrig bryts ned av naturen, som är fula och vidriga men även riktigt giftiga. Det som göms i snö kommer upp i tö.

Fimpar innehåller bl a  kvicksilver och kadmium – det som blir kvar när man rökt  färdigt sin cigarett är nämligen det mest giftiga och läskiga av allt. De "oskyldiga" små fimparna ligger överallt på isarna. Jag har säkert plockat ett par hundra fimpar på sjön denna vinter som annars skulle ha smält ned i vår vackra fjällsjö och legat där och pytsat ut sitt skitiga gift.  Kanske ätits av fisken.

Samma gift somi batterier som vi annars lydigt bär till returstationerna. Ingen kan tro hur mycket skit som folk slänger på isen, pular ner i hålen eller  slänger direkt på. Folie, engångsgrillar, burkar, cigarettpaket och så hundratals torkpapper och pappersnäsdukar…. Om sommaren när man ror fram över grunden ligger de där –  papperssjoken som tar så många år på sig i dessa kalla vatten att lösas upp. Oansvarigt, idiotiskt och nonchalant. Det är precis vad det är. Miljöbovar som man skulle vilja ta i örat – hårt!

Det blir iallafall bombsäkert en av vårens mest frekvent förkommande aktiviteter på Gunnels Gym. Fimp och snusplockning. Man kan hålla sig för skratt. 

http://cigbuster.se/om-cigarettfimpar.html

http://www.hsr.se/fakta/varsta-skrapet-fimpen

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    Jag begriper det inte! Folk säger att det är så himmelsk- så mysigt- vackert- paradis!
    men tycker förmodligen att just deras lilla fimp, skräp och/eller annat skit som de inte ids plocka med sig- inte ”gör så mycket”

    Låg panna å slö blick? Det är ren och skär nonchalans och ointilligens. För jag skulle vilja se dem göra exakt samma sak på sin egen tomt/gård?!
    DÄR ”fattar” man att det liksom samlas och blir en sanitär olägenhet till slut.

    Men kanske ÄR det så man måste få in ngt i skallen pårom? Där de har sitt sk ”revir” själva- om nån skulle stanna varje dag- flera stycken- å slänga ciggfimpar, skräp osv över deras häck..

    Jamen då har vi gjort ack en liiiten men välment insats Gunnel, på varsin plats på vår glob.

    http://blogg.vk.se/Mexan/2013/03/31/rokhatare-1203194

    Bra jobbat Gunnel!

    Du ni vi får tänka ut ngt listigt till nästa säsong?
    Alla passerar ju kanske er nångång INNAN de ska ut på isarna? Att ni liksom är en ”flaskhals”?

    Kanske en fin stor fotoskylt inne på er affär med en vacker röding vars mun är full av fimpar med text under som lyder;

    ”smaklig spis!-men glöm ingen skit på vår is!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.