Frystorkat gammkött.

I januari brukar kulmen vara nådd. Kulmen på trasiga nagelband, torra fnasiga fingrar och på ”kråkhacken” som vi sa hemma i VIndelgransele på den gamla goda tiden. Ni vet när man jämt är narig sprucken prickig och kliig på händerna. Den onda cirkeln med pillande bitande och smärta. R:s universalkur är att alltid börja dagen med en rejäl klick klövervaselin innan man tar itu med vedbärning, isfiske eller annat utomhusgöra. Jag  lyssnar intresserat men glömmer ändå alltid bort att preparera mig före utgång. Dagens lyckosamma men svinkalla fisketur gjorde inte gott åt mina nävar kan jag säga….. Det blev så pass illa att jag nu är tvungen att trösta mig med en palt eller fem. Kanske lite av det goda smöret finner sin väg ner i sprickor och småsår. Naturmedicin – visst var det så det hette? Sedan blir det after-palt med ett litet soffkoma och därefter ett vanligt hederligt fredagsmys för vår del. Önskar dig detsamma.

2 kommentarer

  1. Sonia

    Inget snack om att palt är den bästa medicinen. Jag har ont i halsen i dag, mejla några är du snäll. Det blir väl flatpaltn men det är gott det med!

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Jag kommer aldrig att komma upp i din klass som paltkokerska i den här världen:) Skickar några krya-på-dig tankepaltar. det kan du behöva. Kram<3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.