Snorfanans vänner

Ikväll gäller det att hålla snorfanan högt. Att snyta sig och spotta i nävarna för att inte hamna under täcket. Välkomnar icket en annalkande luftvägsinformation (som hans majonnäs konungen uttryckte det) utan slår till motangrepp med hjälp av heta teer, tjocka sockar och en magnecylbryta ur medicinförrådets innersta gömslen. Empatiska gubbar skulle möjligen underlätta situationen, men d ä är själv ganska eländig i ryggen efter de senaste veckornas massiva vedbärning och fysiskt påfrestande göromål föranledda av den stränga kylan och hotande förfrysing av viktiga ledningar. Så han sitter omstoppad i soffhörnet såhär i slutet av denna arbetsdag och blir uppmuntrad av en lurvig kille. Vi får sitta och teleportera uppmuntrande tankar till varandra denna söndagskväll och glädjas åt att temperaturen stiger – inte bara i min kropp – utan även utomhus. Nu är det bara ca -20 och det var sannerligen på tiden! Gokväll gott folk!

4 kommentarer

  1. Birgitta

    Skönt att tempen går åt rätt håll utomhus och hoppas den inte stiger för er själva. Kämpa emot så flundror och annat otyg lämnar er ifred!! Ha en fortsatt mysig söndagkväll

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Nu har vi äntligen fått lagom kallt. Njuter av solen som är uppe en liten stund längre för var dag som går. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.