Filur i bur

Jag jobbar inne denna fina vårlördag och gläds åt att stormen dragit förbi för denna gång men längtar ständigt UT!  Vi har idag behaglig vintertemperatur och fullt med glada människor som fiskar åker skoter eller jagar sista ripan för denna säsong. Tittar längtansfullt ut genom panoramafönstret och hoppas i mitt stilla sinne att bli avlöst i butiken en liten stund av R som jobbar ute.

Lyckades i vår övertyga R om att han ändå skulle unna sig några timmar i ripskogen innan säsongen tog slut, och det blev summa summarum en enda tur. Det blev inga fåglar men väl en skidtur och visuell kontakt med en fin flock.

Idag har vi vinkat av ett stort gäng dalmasar och kullor som tyvärr råkade pricka in sin fjällvecka på sämsta tänkbara väder och rödingen hade gömt sig någonstans. Otur är bara förnamnet. Men de har verkligen varit tappra och varit ute i stormen varje dag. R skjutsade en annan  tapper kille till gränsen idag. Han tältade här inatt och begav sig nu ut på en enmansexpedition med skidor och pulka in i fjällvärlden. Han hade proviant för 20 dagar. Jag trakterade honom med en varm kanelbulle och kaffetår innan avfärd. Nu väntar dagar av torrfoder för honom. Huvva!! Väderprognosen ser bra ut så vi hoppas att han får en kanonfin tur. Något som jag däremot inte begriper är att han inte hade fiskegrejor med sig. Fullständigt ofattbart.

Tankarna går emellanåt till den fantastiska storröding som Ulf och Staffan stolta förevisar på Mavas facebooksida. Det är inte utan att man gärna skulle ha velat vara där och fånga den store röde…. Men nu är det ju fullmåne och huggperioden ska börja även här.  Jag vet att det finns fina bitar även i detta vatten.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.