Gunnel i genomskärning

Gårdagen blev en hektisk historia. Vi startade i svinottan och började dagen med ett möte på Silverhatten för att därifrån bege oss till paltens huvudstad – Piteå. Dags för min magnetröntgen av bihålorna samt en hel del ärenden som skulle göras. Vi hann förstås med en sväng på Paltzerian i Öjebyn och det var i häftigaste laget som upptakt inför intensivshopping. Paltkomat slog till med full kraft någonstans mellan hyllorna på Jysk. Detta blev dock en bra broms i inköpen. Jag orkade helt enkelt inte låta mig inspireras  trots att de redan dukat fram trädgårdsmöbler och påskpynt.

En stunds keps-vm på gubbdagis hanns med och R strålade som en liten stjärna bland alla mackapärer och manicker. Bilen fullastad, nyservad 4-hjuling på släpet och som grädde på moset en häck småved som skulle lastas innan hemfärden kunde ta sin början.

Från min plats i passagerarsätet lät jag mig en för en stund drömma mig bort och fundera över viktiga saker. – Som t ex vem som uppfunnit de välsignade spännbanden. Kunde riktigt se framför mig en liten gubbe i historien som på ett skrynklig papper – strax före sängdax – provförevisar ritningen på embryot till den sinnrika konstruktionen för sin hulda maka. Någonstans är det väl ungefär så alla uppfinningars mödrar och fäder satt sin idé på pränt – kanske på baksidan av ett gammalt kuvert. Man har testat idén på någon närstående och fått stående ovationer blandat med sylvass kritik.

Någonstans i trakten av Deppis var det dags att vakna ur dagdrömmarna och i stället fokusera på att hålla gubben vaken. Han släpper nämligen inte ratten ifrån sig i första taget.

Ett trevligt kvällsbesök hos gamle faren hanns med men därefter ropade fjällen: Komsi komsi!  Och alldeles innan den gamla dagen övergick i en ny körde vi in på gårdsplanen här hemma.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.