Adventstiden

Varje adventsmånad och speciellt den första söndagen i advent påminns jag själv om året då min pappa dog. Adventstiden vill man ju ska få vara en tid fylld av ljus och förväntan. De senaste dagarna har jag tänkt på de som nyligen förlorat en kär närstående. Speciellt när det handlar om barn, ungdomar eller människor i sin krafts dagar kan döden te sig ohyggligt meningslös och smärtsam. Och livet runt omkring rullar obarmhärtigt på som om ingenting hänt – fastän ingenting blir som förut.

Vad kan man som medmänniska göra? Jag minns bara själv hur otroligt betydelsefullt det var när vänner ”vågade” ringa, komma, höra av sig, krama om mig och kanske hjälpa till handgripligen med något litet i vardagen. Jag minns också hur det sved att se att människor man mötte på stan byta sida av trottoaren och diskret försöka undvika att mötas. Jag kan förstå känslan – vad ska man säja….eller rädslan – hur ska man bete sig…men ändå så trist.

Har du någon i din närhet som behöver ett telefonsamtal, ett sms, en kram eller en julblomma just i år?

2 kommentarer

  1. michael forsberg

    Tyvärr så är det alltför många som går över på andra sidan gatan!Men å andra sidan så vet man ju vilka som ärligt stöttar när marken krackelerar under en.Sen är det nog lika viktigt att hela året komma ihåg,å inte enbart nån enstaka gång.Sen bör man inte glömma bort sej själv!Det är ganska mysigt att fixa en uppmuntran åt sej själv,då kan man ju välja å vraka 😉 .

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Bra tankar där Michael! Varje dag är rätt dag för uppmuntran åt sig själv och åt andra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.