Vilken grej!

Idag blev det äntligen officiellt. Och mamma är omåttligt stolt förstås.

Pressmeddelanden från Sveriges Radio
Pressmeddelande 2015-01-21
Premiär för P3 Om
Publicerat kl 07:00
image
image

1 av 2
Isabelle Forsberg. Sveriges Radio P3. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

I morgon är det premiär för P3 Om, podden som hjälper lyssnaren förstå alla fenomen och begrepp som snurrar runt i nyhetsrapporteringen. Under 20 minuter får lyssnaren tillräckligt med information för att hänga med i vad alla snackar om, och dessutom lite bonusinfo att skryta med inför kompisarna. Programledare är Isabelle Forsberg och P3-profilen Jonatan Unge.

– Det är lätt att känna att man inte hänger med i vanliga nyhetsprogram eftersom man saknar baskunskaper. I P3 Om kommer vi att blanda baskunskap med smaskiga fakta så att lyssnaren på 20 minuter får veta allt hen behöver och lite till. Tanken är att man ska bli lite, lite smartare av att lyssna, säger Isabelle Forsberg.

Varje vecka gör Isabelle Forsberg tillsammans med Jonatan Unge en djupdykning i ett aktuellt ämne, i första avsnittet behandlar de fenomenet Internet, platsen där alla nyheter nuförtiden verkar ta plats. Internet har på några decennium kommit att bli ett självklart inslag i svenskens liv, men hur fungerar det egentligen? Vem uppfann internet, vad är en toppdomän och vad gör folk på internet?

– Jag ser jättemycket fram emot att varje vecka få bli upplärd i ett ämne. Det kan vara allt mellan himmel och jord, aktuellt eller tidlöst, högt som lågt men alltid intressant. Första programmet handlar om internet och jag är säker på att vi alla kommer vara bra mycket klokare efteråt, säger Jonatan Unge.

P3 Om har premiär torsdag 22 januari och släpps därefter varje torsdag på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play. En nedklippt version av podden sänds med musik på måndagar kl. 18.03-18.30 i P3.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.