Vem kommer till strumphimlen???

Under en längre tid – närmare bestämt ca 35 års tid, har jag själv upplevt suspekta företeelser och oförklarliga försvinnanden i samtliga de tvättstugor som passerat revy genom mitt husmorsliv. Sammantaget känns detta som en angelägen sak att göra en djupdykning i. Jag känner omedelbart att detta måste utredas.

De flesta försvinnandena handlar om sockar, strumpor, vantar och handskar. Man har saknat makarna……till persedlarna ….men har även noterat att makarna till undertecknad även hade omaket att försvinna från makan när det behövdes hjälp på tvättfronten. Förstod ni sammanhanget??

Som före detta ägare till en gammal agentväska från 1968 och en och annan anteckningsbok full med noteringar om skumma företeelser från Vindelgransele på sent 60-tal törs jag utge mig för att ha utvecklat en detektivs väderkorn. Däri finns iakttagelser nedtecknade av en mycket ung detektiv, liggande bland timotejen direkt invid händelsefronten i dikesrenen till väg 363 i höjd med Alvar Hedmans vägaskäl. På sidan 4 kan jag tänka mig att man skulle ha kunnat hittat följande anteckningar: Mossgrön saab V4 framförd av K.W på väg att hämta posten kl 09.18. Avvikelse på 12 min från föregående dag. Not. Postbussen kommer 9.30. Eller denna variant: B.H på väg västerut!! I blå saab v4 kl 11.50. Vart? Not. Åker vanligtvis österut vid denna tid. Eller denna: S.L cyklar mot affären, skrattar högt och lite farligt, blir borta 10min längre än igår. Mystiska fotspår uppmätta på 5 platser mellan röladan och farfars varav ett var 39cm långt. Röd träbit (blod???) funnen vid röladans vägg.Hm

Med detta väl utvecklade väderkorn i ryggsäcken känns det förargligt för att inte säja nesligt att ännu efter alla dessa år som husmor inte ha löst mysteriet med de ensamma sockarna. Vart far dom? Vem tar dom? Finns ett eget litet universum för Lillstrumpa och hans vänner – röda vita gula och svarta. Tjocka, tunna, korta, höga, smala, långrandiga trasiga eller stumma. Finns det en himmel eller ett helvete där de ensamma funnit en fristad långt borta från jordelivets tramp i lera och makadam? Är det en frivillig avvikelse från sin maka, eller egentligen ett ganska fegt sätt att svika. Är det i centrifugalkraften själva ingången till strumphimlen finns? Ingen jag frågat hittills har svaret på detta mysterium. Kan du hjälpa mig?

6 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Ja, visst är det konstigt. Jag brukar säga att de mest otrogna paren är strumporna, de bryr sig inte om varandra. De kanske vill vara omaka och inte alltid paras ihop med en likadan. 🙂
  Ha en skön helg! 🙂

  • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

   Sann reflektion:) Som med livet. Jag som är som en lite sladdrig svart strumpa” har hittat en präktig och färggrann stödstrumpa i livet. Det är inte fy skam! Trevlig helg:)

 2. michael forsberg

  Man undviker problemet med sockor om man enbart har en å samma färg!Tråkigt?Javisst,Men problemet löst! 🙂 Ha det så gott.

 3. Caanita

  Alltid lika trevligt och underhållande att läsa din blogg. Vackra vinterbilder och härliga kommentarer, inte minst när det gäller konvalescenten, vi får inte glömma att män oftast blir betydligt sjukare och behöver en ganska omfattande vård och förståelse, vid minsta krämpa.
  Tursamt att vi kvinnor är starka och kan ta hand om de söta små liven.

  • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

   Tack för en härlig kommentar:) Det ”lilla livet” har ganska ont ännu och behöver mina kvinnliga men starka omsorger och en vedbärerska/snöskotterska nu när han är malink. Men en annan gång är det omvänt:) Ha en fin helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.