Söndagsmorgon i vykortet

Bara för att jag ställde väckarn på ”okristligt tidigt” för tilltänkt morgonfiske, så hade jag för ovanlighetens skull, men typiskt nog, svårt för att somna vid sängdags. Nattliga och osaliga tankespöken började glutta fram mellan hjärnans vindlingar och dansade polka med min sängkamrats snarkningar. Dumheter – rent ut sagt. Jag är vanligtvis bortskämd med en sanslöst bra nattsömn så sådana här nätter hör lyckligtvis till ovanligheterna.

Min specialteknik för att inte släppa in grubbelfröna på allvar är att fokusera på andningen och på olika ord. På inandning laddar jag med positiva ord som – t ex glädje, kraft, hälsa, tilltro. På utandningen gör jag mig kvitt genom att andas ut negativa ord som t ex smärta, sorg, förtal, oro.

Det krävs att man fokuserar för att det ska funka, men det håller garanterat bekymren borta. Prova själv. Till sist kom John Blund och när väckarklockans signal till sist ljöd kl 04.45 så kröp bara ett svagt blippande förbi mina gula öronproppar. Jag vände på kudden och sköt omedelbart upp fisketuren en timme.

Morgonfiskad i den stora och underbara tystnaden, glad men lite kall och stel var det bara att tanka en varm frukost innan stug och servicehusstädningen skulle göras. Den gångna veckans gäster checkar ut och nya gäster kommer om söndagarna.

Nu är allt gjort och kaffetåren känns välförtjänt och ovanligt god. Nu blir det butiks och beställningsjobb resten av dagen. Det kommer att gå som en dans med tanke på måndagen som hägrar. Tänk om det kan bli fint väder! Då blir det en längre utflykt – eller kanske rent av två på samma dag.

2 kommentarer

  1. Petra

    Öronproppar är helt underbart. Själv har jag alltid öronproppar när jag sover. Det är så skönt att plugga in öronpropparna riktigt djupt i öronen och verkligen höra hur omvärlden stängs ute. Blir verkligen tyst när man har dem så långt in att man knappt får ut dem. Sover själv jämt med öronproppar då jag har svårt att somna med störande ljud om kring mig och sover väldigt lätt. Vaknar av minsta lilla ljud om jag inte har öronpropparna på mig. Ibland får jag dock lite ont i öronen av propparna. Har du något bra tips på skönt öronproppar att sova med?

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Jag har sett att det finns i olika stolekar på apoteket. Finns även mjuka i silikon. Själv har jag trånga hörselgångar så det gör lite ont med de stora gula. Men det är väl också en vanesak. Sov gott Petra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.