Helg i vinterlandet

_1190594

_1190565

_1190618

P1190577

_1190626

_1190633

-17 i morse när jag smög upp ur varma bädden för att bege mig ut i gryningsfisket. R snarkade i godan ro. Ute på isen var det krispigt och outsägligt vackert med dessa färger som varierar från ena sekunden till den andra. I ett landskap som vintertid – egentligen inte har så många färger. Den granna och feta 800g-rödingen var inte bara lysande röd utan blir också en fantastisk fredagsmiddag till oss två. Kanske dags att prova att göra ”rödingplanka” ett recept som jag har snickrat på i huvudet men som ännu ej blivit av att tillaga. Hoppas du har en fin dag där du är.

12 kommentarer

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Idag blev det vanliga stekta rödingfileer med potatis och kall romsås. Men jag tänker mig plankan med rödingfile, spritsat mandelpotatismos, en kall och en varm sås och varför inte baconlindad sparris och citron och kanske lite grönt. Jag forskar vidare ang krokarna. Har ju mina favoritmormyskor som jag måste ”fiska upp” innan jag köper en massa nytt:)

  1. Birgitta

    Vilka underbara förvinterbilder! Så skönt att ni fortfarande ser solen, njuter av de fina landskapsbilderna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.