Snillen och deras spekulationsfrukost

Som vanligt vid frukosten mellan filtuggorna hamnar vi i diverse samtal och bryderier. Idag var vi plötsligt i mjölkbranschen. Frågan om när de trekantiga tetrorna kom, vad ordet tetra betyder, hur det går för företaget tetra-pak, samt hur mycket en fjällko resp SRB mjölkar om dagen diskuterades. Jag fann genast några luckor i mitt eget minnes mjölkbank som jag måste uppdatera med mamma nästa gång vi träffs, om korna, om mjölkningen och om mejeriet. R gav sig ut på en memory lane om hans uppdrag att som barn köpa mjölk på affären i Glommersträsk, hur mjölkhämtaren såg hur mjölkautomaten på affären såg ut med sinnrika mätare för litrarna. Hämtaren hade en mindre behållare ovanpå – för grädden som skulle köpas på mjölkaffären. Jag googlade på fjällkor och det var verkligen intressant och gav mersmak.

Plötsligt kunde jag medans vi resonerade känna som en doft av grönskande hemmmjölk och ni får nog stå ut med att jag kommer att gräva lite i mina mjölk och bondgårdsminnen de närmaste dagarna. Få se vad som kommer fram ur mina fingertoppar i minnesväg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.