Högtryck

Idag har det snöat, ett lurvigt och grått snöfall som försämrat sikten för alla hugade fjällfarare som spenderat dagen på fjället, på skidor, skoter eller på sjön. Inte så tilltalande väderlek. I motsats till detta lågtryck har jag själv hamnat i ett högtryck. Blodtrycket som genom åren hållit sig på en hälsosam och näst intill yrsligt låg nivå, har nu plötsligt barkat iväg och sammantaget med tryck över bröstet yrsel och kallsvett vågade jag inte avstå från att kolla upp mig. Så igår blev den en nätt extratur på 24 mil efter att ha konsulterat sjukvårdsrådgivningen och blev skickad till vårdcentralen i Arjeplog. Kunde ratta hemåt efter ett par timmar med medicin i väskan och ett lättat sinne då EKG såg fint ut även om känslan av krasslighet kvarstod.

Att ta det lugnt, vila och undvika stress kändes väl inte som de enklaste läkarråden att lyda med tanke på den redan startade högsäsongen och några intensiva månader framför. Men jag får försöka se över mina dagar och lägga upp tillvaron så stressfritt som det nu är möjligt när man bor inne på jobbet och lever mellan pling och plong. R stöttar och jag måste bli tydligare på att tala ur skägget så han förstår vad jag försöker säja. Nu gäller det bara att få mig själv att lyssna på kropp och själ. Det kan vara betydligt svårare!

Men den där vilan ute på isen i den stora tystnaden måste jag försöka hitta oftare. Jag tror bestämt jag ska försöka ta mig ut redan i morgonbitti. Ha en fin kväll alla där ute!

2 kommentarer

 1. Karin M

  Var rädd om ”DEJ”, det finns bara en av dej o det är DU !

  Du vet väl om att du är värdefull
  att du är viktig här och nu
  att du är älskad för din egen skull
  för ingen annan är som du !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.