Marknader, Gammaldags pälsverk och Robin Hood-frisyrer

trump

Nyligen hemkommen från människobyn där det vankas vintermarknad i helgen. En perfekt dag för marknad, några plusgrader och solsken för hela slanten på Guld-Klas torg. Jag anlände tidigt för att uträtta en del ärenden innan norrmännen invaderade, men tog tillfället i akt och strövade en stund bland stånden i solskenet. Efter ett par impulsköp, några lotter och lite småprat med bekanta strosade jag en sista runda innan hemfärd. Jag spanade efter hantverk, pälsverk, mössor och sådant jag jag tycker ger den riktiga marknadskänslan. Mycket riktigt. På ett flak tronade några uppstoppade rävar, en mård och en rad vackra pälsmössor. Men inte nog med det. Jag hajade till inför anblicken av en rad skyltdockor iförda herrtupéer i ospecificerade kulörer och modejanger. Robin Hood-frisyrer. Ni vet där man tar från den rika sidan och ger till den fattiga. Ett par Donald Trump-aktiga som krävde mycket av sin bärare. Närmare bestämt en självhäftande skult och en sanslös mängd hårspray för att inte föras vidare till oanande höjder vid politiska och meterologiska vindkast. Oklart även vad som var fram och bak. Jag undrar också vem som är modig nog att stå på torget i kallblåstn och prova tupeer framför en fickspegel. Det torde nog göras bäst hos en proffessionell perukmakare och respektfullt anpassas till sin bärare enligt min ringa mening.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.