Väderspänningar

Det är julifredag och semestertider här i vykortet. Folk åker än hit och än dit och har trots alla olikheter en sak gemensamt. Alla har samma mål. De är nämligen på väg att söka efter solen. Norrmännen åker till norrlandskusten i hopp om att finna den där. Svenskarna är på väg till Lofoten och så alla dessa andra nationaliteter som vi möter på väg bort och hem, hit och dit. Själv hoppas jag förstås att den ska infinna sig just här eftersom vi inte tar oss någonstans, men förstås även att den behagar skina på nära kära varthelst de befinner sig.

Vi ser olika grader av desperation hos semesterfirarna, och vädret är det givna samtalsämnet i butiken. Alla väder har sina för och nackdelar. Jag har en stark känsla av att brämsveckan redan är över, att den har blåst bort och ingen vore gladare än jag. Ja det skulle vara renarna då. Lite sländkläckningar och rödingaktivitet skulle sitta fint. Även öringen är välkommen upp ur djupen.

På min önskelista står i vart fall en härlig kväll på spegelblank sjö och en fin fisketur. Det har blivit katastrofalt lite av den varan de senaste månaderna så ett uppdämt behov pockar på. Jag önskar er alla det väder som ni behöver och längtar efter. Hur nu högre makter ska lösa det så alla blir nöjda. Det blir en klurig nöt att knäcka. Trevlig helg !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.