Måndagsfrid

Måndag. Den bästa av dagar. Dagar då vi försöker vara lite lediga efter helgerna som är intensiva. Lättare för mig som inte är i snösvängen. För min del står förstås fiske på agendan och nu när stormen dragit förbi är sjön slät och orörd igen. Fisken var måttligt huggvillig men en fin öring på strax under det magiska kilot och 6 fina rödingar blev dagens fångst. R har skottat snö nonstop i 5 timmar och unnar sig en powernap på soffan tillsammans med den lille lurvige. Det borde han göra oftare och det gläder mig varje gång han gör något för sin egen skull.

Fisken är i frysen förutom tre i stekpannan och nu är julens sista hallongrotta uppäten tillsammans med eftermiddagskaffet. Det får bli istället för tårta. Jag har ett litet älskat födelsedagsbarnbarn som fyller 1 år idag och jag skulle förstås ha velat vara hos henne och äta tårta och firat – inte bara födelsedagen – utan även att mamma Bella blev helt återställd efter den läskiga hjärnhinneinflammationen  hon fick i samband med förlossningen.

Tacksamhet är bara förnamnet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.