Musikanten vår

Då och då får jag fina små hälsningar i form av brev, torkad svamp, böcker eller kort. Det är alltid lika roligt och värmande. Här i vykortet har fågellivet har lugnat sig. Flugsnapparen har dragit söderut.Endast sädesärlornas ungar har träningsläger på altanen och lommen skrider fram och klyver vattenyran. Den skriar vemodigt. Dags att ladda fågelautomaterna med frön och annat gott till våra små vänner nu inför den kalla årstiden. Denna fina dikt om våra små vänner skriven av Hjalmar Gullberg, skickade min fina vän Kerstin för något år sedan.

 

”Jag drömmer att jag är en holk
för starar, blott ett fågelbo
som intresserar husets folk
när våren börjar gro.

Nu är det höst och jag är tom,
men då en gång min hyresgäst
kom hit, var jag en helgedom
som pryddes till en fest.

Det var min föresats att här
behålla honom länge kvar.
Men han får aldrig vilan kär.
Han kommer och han far

Bort över obekanta hav
mot länder, som jag aldrig får
en gång en aning om, begav
sig musikanten Vår.”

 

Hjalmar Gullberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.