Tyngdlagens effekt på omgivningen

Börjar förbereda mig så smått för min Umeåresa nästa vecka då det är Tankeväckardags igen.

Visst kommer ni ihåg att säja dom där snälla och uppskattande sakerna till varandra, och att ta er en titt i badrumsspegeln lite oförhappandes sådär?

I min föreläsning Tankeväckaren brukar jag tipsa folk om att göra ett litet experiment hemma. Gå in på toaletten och släck lampan. Ställ dig framför spegeln och blunda. Slappna av i hela ansiktet och försök att hitta ett så neutralt ansiktsuttryck som möjligt. Tänd därefter lampan och se….. Skåda den sura uppenbarelsen som bligar emot dig där och förskräckes! Åldern och tyngdlagen gör förstås sitt till – men generellt kan sägas att man oftast ser mycket surare ut än vad man känner sig.

Vad utstrålar du för signaler till din omgivning? Vad sprider du för känsla omkring dig med din blotta uppenbarelse eller med ditt ansiktsuttryck? En så enkel sak som att vara medveten om sin effekt kan göra ens egen och någon annans dag bättre. Kosta på dig ett strålande leende i dina möten och se vad som händer. Glöm inte att du har en kraftfull effekt även denna energifattiga årstid. I synnerhet denna årstid!! Lys upp någons dag med ett leende denna novemberdag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.