vårtal

2011 när vi hade varit här i 8 månader skrev jag mitt första ”Gunnels Vårtal” som början på en tradition av vårtal de år vi varit här. En slags kärleksförklaring till den här platsen. I år blir det en nostalgisk repris på det allra första. Känslan är oförändrad.

Kära Sandvikare!

Det har varit ett förändringens år. För er och för oss. Förra året vid den här tiden så levde vi fortfarande i ovisshet om Sandvikens Fjällgård skulle bli vårt. Året dessförinnan visste vi inte ens att det här stället existerade
.
Att vi skulle komma att träffa många nya människor förstod vi. Men att vi skulle få ett så fint välkomnande kunde vi aldrig drömma om, och vi är så tacksamma för alla som hjälpt oss igång. Det har varit otroligt spännande och intensiva åtta månader. Varje dag lär vi oss fortfarande något nytt och möter nya människor varje dag.

Ni är människor med olika bakgrunder, skilda intressen och olika sorts arbeten, ja till och med olika nationaliteter. Ni har varierande åsikter och alla av er har sina egna bekymmer och vardagsvedermödor. Några av er känner varandra väl, kanske rent av har lärt känna varandra här, andra är ytligt bekanta och somliga är främlingar för varandra.

Trots alla olikheter så har vi ändå en viktig sak gemensamt – nämligen kärleken till den här platsen, till det som den erbjuder i rekreation från vardagsslitet. Ett andningshål, ett tankställe och en källa till glädje och vila. En plats där oförglömliga minnen skapas, där vänskapsband knyts och där till och med kärlekslöften getts.

Vår förhoppning och strävan är att du alltid ska kunna känna dig välkommen och avslappnad här. Vi hoppas också att du ska komma direkt till oss när du har frågor och synpunkter. Vår önskan är att du ska berätta för andra om det som är positivt, och att du ska berätta för oss om det är något som inte är bra.

Snart är vårsäsongen slut, Snön smälter bort, isarna tunnas ut och vi går en ny sommar tillmötes. Vi har fått se de fantastiska årstidsväxlingarna genom köksfönstret. Vi har känt nordanvindens och snöstormarnas kraft, och varje dag fått se nya färger och variationer på det som vi tycker är världens bästa utsikt.

Varje dag tittar jag ut och fylls av en oerhörd glädje och kärlek till den här platsen, men också en stolthet för att vi faktiskt vågade bryta upp och sadla om. Livet är här och nu. Har du kanske också en dröm? Kanske det är i år du ska förverkliga den. Om vi tordes så törs du!

Många av er har varit i Sandviken i många år. Många av er fina barn är nästan ”födda” här. Det har bytts många blöjor på fjället och sovits på renskinn och i pulkor. Ni är framtidens Sandvikare och vi ser fram emot att se er växa.

Ni Sandvikare – ni kan alla ”ställen” Ni känner till platser och färdvägar, solgropar, fiskeställen, och utsiktsplatser. Hela fjällvärlden ligger öppen och finns tillgänglig – bara ett stenkast bort. Sandviken är en fantastisk plats.

Snart ska skoterkläderna, pulkorna och renskinnen stuvas undan och ge plats för badmadrasser, myggolja och sommarsandaler. En ny årstid stundar – Den blomstertid nu kommer.

Många av er tar hem sina husvagnar nu och ser fram emot sommarens olika nya äventyr och andra somriga smultronställen. Andra kommer snart tillbaka och möter vackra Sandviken i sommarskrud. Vi välkomnar er när än ni kommer.

Vi önskar er alla en riktigt härlig sommar, ett snart återseende och hälsar Sköna Maj välkommen till Sandviken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.