De små liven

Överallt i skog och snår, ja till och med på altanen, tjattras det av små fågelungar som lär sig livet. Föräldrarna bistår och de små tränar sig att äta egenplockat. Jag lägger ut frön. Känner sympati för de utsjasade föräldrarna som haft nonstop utfodring hela sommaren. De små minitalgoxarna spatserar tryggt på altanhörnet och flyger små korta turer mellan ris och ros. Ja rallarros alltså. Så igår bröts friden av en plötslig duns och oro och panik bland småfåglarna.

Tornfalken dundrade in, knep en munsbit och flög tvärs över viken där den har sin utkik, och förmodligen sin egen utfodringsstation till de små tornfalkarna. Ja. Jag vet naturens ibland grymma lagar men det smärtar att bevittna det med bara en regnig glasruta emellan. Hängde upp plastremsor i markisen som vajar i vinden och håller den store borta från altanen i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.