Jag tog på mig mina jeans idag…

Jag tog på mig ett par jeans idag. Det har jag inte gjort på väldigt länge. Så sommaren har nog inte varit så tokig i alla fall. Det har jag förresten aldrig tyckt. Har bara hört andra tycka det.

Det påminde mig om någon vi träffade en gång, som sa just det – “Jag tog på mig mina jeans idag.” I och för sig inte särskilt konstigt. Det lite festliga var att vi aldrig träffat henne förut. Hon kom ut ur sin bil och sa det som på en gång. Ja, vi sa förmodligen hej eller något först – på engelska, eftersom det var i Nova Scotia.

Sen berättade hon att hon var på semester och ensam kört bil, hela vägen från British Columbia. Och nu var vi här, längst bort i östra Kanada. Själva hade vi “bara” kört hit från Toronto. Vi hade varit här ett tag, studerat geologin och samlat fossil, mest runt Bay of Fundy. Och nu reste vi omkring lite på slutet, och befann oss för tillfället på en långsmal udde – full med hägrar – för att äta frukost.

Det var en tidig, mycket vacker morgon och vi hade på oss våra shorts! Det var förmodligen därför hon sa det – att hon hade tagit på sig sina jeans. Kanske hade hon haft shorts hela vägen från Brittish Columbia, och när hon såg våra så tänkte hon på det. Precis som jag gjorde idag, när jag för första gången på länge tog på mig mina jeans.

Det är lite intressant det där, med varför vi minns olika människor. Om hon inte sagt det där om jeansen så hade jag förmodligen glömt henne. Det är trevligt att tänka tillbaka till den där morgonen, diset, naturen, hägrarna – och så någon som kom och var glad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor