Att resa lätt…

Vi reser ganska lätt nu för tiden. Lätt med tanke på väskor på hjul, lätt material i väskorna och dylikt. Hur mycket man packar, i dessa lätta väskor, är givetvis olika. Beroende på hur länge resan ska vara, resans syfte med mera. Men också på vem vi är och vad vi gillar att ha med oss.

Förr i tiden var det krångligare. Det har man förstått av historien och av historier. Både av det man läst och hört, och på vad tingen berättar. Som kofferten på bilden till exempel. Det är farfar Abels Amerika-koffert. Den reste han med i sin ungdom. Farfar Abel var min mans farfar. Dennes bröder reste också västerut över havet.

När vi rest där själva, så har vi sett ett berg där det står “Molén mountain”. Vi har alltid undrat om det har något med farfar Abels bröder att göra. Men vi reste inte med koffert, utan med väskor på hjul. Kofferten gick sedan i arv till vår sons farfar. Men han reste förmodligen aldrig med den. Mer än när han flyttade och tog den med sig tillsammans med övrigt bohag.

Nu står kofferten i vår övre hall, med en del av vår sons saker i den. Det är fint att ha den där – den ser trevlig ut och har en fin släkthistoria. Idag åkte sonen till Tyskland på språk- och studieresa. Han packade inte i kofferten. Han tog en lite större sportväska och särskilt tung blev den nu inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor