Svältande dinosaurier

Det finns stora frågetecken kring de forntida dinosaurierna. Inte så konstigt med tanke på att de inte låter sig studeras “live”, utan mest utifrån gamla benknotor. Plus utifrån växtdelar och annat som hittats i närheten av dem. Och så de klippformationer man hittat dem i förstås.

Ibland blir frågetecknen lite extra stora. Som när stora sandstenslager tolkas som torra  ökenlandskap, där stora dinosaurie-hjordar sägs ha levat innan de på ett eller annat sätt dog och blev till fossil i den torra ökensanden. Då växtfossil hittas inom samma område, får dessa som regel andra tidsdateringar.

Slutsatsen blir att det skilde flera miljoner år mellan dinosaurierna och deras föda. Undra på att de dog!

(Familjens foto på dinosauriemodeller på Creation Museum i Kentucky, USA.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor