Om vårt behov av dokumentation

Tänker ibland på vårt behov av att dokumentera. Allt mellan triviala vardagshändelser och djupa tankar om livet, döden och meningen med allt. Så enkelt idag, både att skriva ner och att sprida.

Men behovet fanns, även då det var betydligt svårare än så. Det ser vi bland annat av alla  grottmålningar som hittats världen över. Eller de lertavlor som grävsts fram, med inristad skrift på mångahanda språk.

För tänk ända att man brydde sig att rista in, det man ville förmedla, i sten. Eller skriva snirkliga bokstäver med yttersta precision, så allt skulle bli perfekt. För skrev man fel – ja, då gick det inte bara att trycka på "delete" för att radera och ändra.

Så det blev nog lite större urskillnad vad man tog med. Inte så mycket trivialiteter, som vi kan sucka över ibland på facebook. Men tänk ändå hur fint att det finns – behovet att skriva ned vad vi är med om. För så mycket vi annars gått miste om, bakåt i historien.

Men nu  när behovet fanns även hos dem – ja, då vet vi lite mer än så!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor