I vårt kök dröjer sommaren kvar

Sommaren dröjer kvar i vårt kök!

Det visar de nya gardinerna. Nya och nya – köpte dem på loppis i lördags. Enkla bomullsgardiner, utan rysch-pysch och krusiduller. Väl uppsatta i vårt nyputsade fönster såg vi hur sommar-fräscha de ser ut. Och det har vi inget emot, helst som så många pratar om hösten. "NU är hösten här" – och det gäller inte bara väderleksrapporter.

Jag har sparat lite sommarburkar framme också. I pastellfärger med sommarmotiv, och brickor med fjärilar, klöver och nyponrosor. Trots att jag storstädar köket i sen september och löver gulnar utanför fönstret.

Men inne i köket dröjer sommaren kvar. Och får nog göra det än ett tag! Om än det till slut bara blir som en flik, som här syns av gardinen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor