Om juicer, vargar och evolution!

Min man hade köpt en ny tropisk juice häromdagen. Det var så han sa när han satte den på bordet, och så stod det också på förpackningen.

Det var fint med den informationen, för när man drack av den kände man ingen skillnad mot andra tropiska juicer man druckit förut. Men kanske var blandningen ny för just det fabrikat som nu tillverkat den.

Fick mig att tänka på ett besök på La Brea Tar Pits i San Diego, USA. Bland alla sabeltandade tigrar och andra intressanta fossil fanns en massa kranier från vargar. Ja, kranierna täckte nästan en hel vägg, och de sades visa på vargens utveckling. (Hur lång tid det skulle tagit för sagda utveckling har jag tyvärr glömt.) Vi tittade och tittade, men kunde inte se någon skillnad på de olika skallarna.

Ännu mindre än på juicen faktiskt. För där kanske man ändå kunde märka en liten, liten skillnad. För var den inte något lite tunnare i konsistensen och lite skarpare i smaken? Beträffande vargarna så granskade vi dem inte i något mikroskop eller så, men någon liten skillnad borde vi väl ändå ha upptäckt?

Ibland är det svårt att tro på vissa saker – både när det gäller juicer och vargar!

(Uppstoppad varg på Silvermuseet i Arjeplog.)
 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter

Sidor